Akutjobordningen udløber nu: Se hvordan det gik

30. juni udløber den omstridte akutjobordning. Vi gør status på, hvor mange job ordningen gav i vores område.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2.137 job er der blevet slået op i TV2 ØSTs område under akutjobordningen.

Ordningen blev sat i søen 20. oktober 2012 og har løbet frem til 30. juni i år og skulle få flere langtidsledige i arbejde. I alt er der blevet slået 30.500 akutjob op på landsplan, og selv om det er langt over regeringens mål på 12.500 job, så har ordningen været kritiseret. Kritikken lød især på, at jobbene ikke passede til målgruppen,når der for eksempel blev slået lægestillinger op.

Dobbel op på job
Der blev opslået over dobbelt så mange akutjob, som regeringen havde lagt op til, og broderparten kom fra det offentlige. Det viser Arbejdsmarkedsstyrelsens tal på jobindsats.dk mandag 1. juli, hvor ordningen med akutjob udløber, skriver Ritzau.

Arbejdsgiverne opslog 30.498 akutjob, fra ordningen begyndte 20. oktober 2012 til 19. juni i år. Det offentlige bidrog med 21.821, mens private stod for 8677 akutjob.

Ny ordning afløser
Tilbuddet afløses nu af regeringens ny ordning, hvor uddannelsesydelsen forlænges, mens langtidsledige får en ny såkaldt arbejdsmarkedsydelse. Den tilfalder langtidsledige, som har opbrugt retten til dagpenge efter 2 års ledighed.

I TV2 ØSTs sendeområde er der slået 1579 job i det offentlige op og 558 i det private.

Her kan du se, hvordan tallene ser ud i din kommune: