Akutjob kaster få håndtryk af sig

Selv om der er opslået adskillige akutjob, så er det kun få, der rent faktisk ender med at give håndtryk på en ansættelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det lød så godt, da regeringen tidligere på året kunne bryste sig af, at målsætningen om at skabe 12.500 akutjob allerede var nået. I regionerne var det planen, at der skulle opslås 800 stillinger, og selv de her kan prale af at have slået mere end 4000 job op, så er det altså kun et fåtal, der ender med reelt at blive besat.

Det fremgår af ny opgørelse fra Region Syddanmark, skriver Fyens Stiftstidende tirsdag.

Ansættelser flugter ikke med opslag

Regionerne har ellers levet op til deres del af akutjobaftalen, som skulle afbøde virkningerne af dagpengereformen, der skar perioden ned fra 4 til 2 år, ved at slå de mere end 4000 akutjob op, men antallet af ansættelser flugter slet ikke med de mange stillingsopslag.

I Region Sjælland er kun 22 personer blevet ansat ud af de 77, som har været til samtale på de i alt 379 opslåede job her i regionen.

Giver ingen mening

Verner Sand Kirk, direktør i A-Kassernes Samvirke, var også med at til indgå akut-jobaftalen, og han siger til Fyens Stiftstidende, at regionerne burde gøre mere for at få ansøgerne ansat.

- Aftalen giver bare ingen mening, når man har sit alibi i orden, hvis bare der er slået nok akutjob op. Regionerne kunne godt tage nogle flere chancer og gå på kompromis og tage nogle af ansøgerne nederst i bunken, siger han.

I alt er 13.000 langtidsledige røget ud af dagpengesystemet i år.

Sådan ser tallene ud:

  • Region Sjælland:          379 opslåede akutjob - 22 ansat
  • Region Hovedstaden: 1811 opslåede akutjob - 27 ansat
  • Region Syddanmark:    801 opslåede akutjob - 16 ansat
  • Region Midtjylland:       733 opslåede akutjob - 40 ansat
  • Region Nordjylland:      438 opslåede akutjob - 19 ansat

    Kilde: Region Syddanmark