Ældre vil med på Facebook-bølgen

Flere ældre bruger sociale medier som Facebook. De vil følge med i samfundet og børnebørnenes liv og få kontakt med gamle kammerater.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ældre vil også være med på de moderne medier, skriver Kristeligt Dagblad.

Inden for de seneste to år er der sket en stigning i antallet af ældre brugere på Facebook, så 30 procent af det sociale medies brugere nu er over 45 år.

- Den ældre gruppe har virkelig taget Facebook til sig og er mere aktive end yngre grupper. De ældre har været lang tid om at komme med på den sociale mediebølge, men nu er de her, og de er glade for det, siger Signe Bisbjerg, Facebook-redaktør hos Ældre Sagen, til avisen.

Mange vil på it-kursus

De sociale medier hjælper ældre med at følge med i deres børnebørns hverdag, etablere kontakt til gamle bekendtskaber og mødes fysisk, og mange ældre følger også bedre med i samfundsdebatten, påpeger Signe Bisbjerg.

Ældre Sagen oplever en stigende interesse for organisationens it-kurser, som bliver holdt hos mere end 150 af organisationens lokalafdelinger over hele landet. I Næstved er der eksempelvis 100 seniorer på venteliste.

Barnebarnet lokker

- Holdene er fyldt indtil januar næste år hos os. De ældre vil simpelthen bare på nettet, så de kan opleve alt, hvad der sker der, eksempelvis Facebook, mens det for andre handler om at bruge NemID. Nogen melder sig alene til, fordi de gerne vil lære at bruge Facebook, og den typiske fortælling er, at barnebarnet synes, de skal på Facebook, siger Bent Hesselmark, formand i lokalafdelingen i Næstved, til avisen.

60 procent af Ældre Sagens lokalafdelinger har folk på venteliste til it-kursus.