¨

Advokat: Reglerne for chauffører er for stive

Foto: TV ØST

Chaufførs pause var to minutter for kort, og derfor tæller den ikke. Regeringen bør gribe ind, mener advokat

Efter dommen til en sjællandsk lastvognschauffør bør regeringen se på, om reglerne om straffen for at overtræde regler om køre- og hviletid bør lempes.

Det mener den dømtes forsvarer, advokat Ulla Fabricius.

- Dommerne har valgt at benytte en rigid regelanvendelse i stedet for at lade den sunde fornuft sejre, mener Ulla Fabricius fra firmaet Maqs Law Firm.

Få minutter fra at slippe med bøde

Chaufføren holdt to hvil på 14 og 18 minutter. Havde det sidste hvil været på 20 minutter, var han sluppet med en bøde på 1500 kroner, oplyser hun.

De manglende to minutter betyder, at de 18 minutter ikke kan tælles med i regnskabet over hans hvil, fastslår Højesteret i dommen.

Dermed har chaufføren overtrådt reglerne både om køretid og om pauser med mere end 30 procent, og herefter frakendes kørekortet.

Vil have regeringen på banen

- Man kan spørge, om chaufføren virkelig udgør en så stor fare for færdselssikkerheden ved at holde en pause, der er to minutter for kort, at han skal frakendes kortet, siger hun.

Hun håber, at regeringen vil overveje at ændre reglerne om sanktionerne.

Det har justitsminister Morten Bødskov (S) netop vist sig villig til, når det gælder mindre formelle fejl i forbindelse med kontrolapparaterne.

Regler svære at overholde

- Jeg efterlyser større proportionalitet mellem lovovertrædelsen og straffen, siger Ulla Fabricius.

Hun siger, at chauffører i dagligdagen hele tiden udsættes for nye situationer, som kan gøre det svært at overholde reglerne til punkt og prikke.

- Der kan opstå kø eller andre ting, siger advokaten.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App