¨

68 anholdt i stor politiaktion

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

Det ved vi nu: 68 personer er anholdt - 10 mistænkes for menneskehandel, dokumentfalsk og bedrageri - 62 adresser på Sjælland, Lolland og Falster er ransaget.

En række adresser på Sjælland og Lolland-Falster er onsdag formiddag blevet ransaget af politiet.

Status onsdag middag er, at 68 personer er anholdt, og at 62 adresser er blevet ransaget.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Aktionen er døbt "Hvepsebo", og gennemføres af det sjællandske politisamarbejde Task Force Indbrud (TFI) i tæt samarbejde med Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK), Udlændingestyrelsen, Center Mod Menneskehandel (CMM), SKAT og Rigspolitiet.

Af de 68 anholdte er 10 sigtet for menneskehandel, dokumentfalsk og bedrageri. Også en dansk advokat og en dansk revisor er anholdt. Advokaten bliver sigtet for groft skattesvig, mens politiets jurister endnu ikke har lagt sig fast på sigtelsen mod revisoren. Ingen af de to bliver sigtet for menneskehandel.

Læs også: Stor politiaktion: Dansk advokat anholdt

Især rumænere

Det er ifølge politiet især rumænske statsborgere, der er blevet anholdt i aktionen. Blandt de anholdte er dog også en mand af syrisk oprindelse og så den danske advokat og den danske revisor.

Samtidig er 50 personer mistænkt for bedrageri. Det er politiets opfattelse, at de fleste af disse personer er blevet udnyttet og deres identitet misbrugt til strafbare handlinger. Disse personer vil som udgangspunkt ikke blive begæret varetægtsfængslet.

Forud for dagens aktioner ligger fem måneders intensiv efterforskning, hvor Task Force Indbrug har arbejdet tæt sammen med det rumænske politi.

Efterforskningen har afdækket et omfattende kriminelt netværk, der med brug af de menneskehandledes identiteter har bedraget den danske stat (SKAT), banker, långivere og almindelig handlende for meget betydelige beløb.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App