60.000 danskere risikerer sort skærm i sommerhuset

1. november bliver tv-signalet digitalt. 60.000 sommerhusejere risikerer i den forbindelse sort skærm, hvis ikke de gør deres fjernsyn klar til overgangen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ferievejret viser sig lige nu fra sin knap så gode side, så hvordan får du tiden til at gå i sommerhuset? Heldigvis er der Tour de France, som kan underholde dig det mest af dagen. Men forestil dig, at fjernsynsskærmen bliver sort i det øjeblik, udbruddet går i gang?

60.000 danskere risikerer ifølge tal fra Index Danmark sort skærm i deres sommerhus. Årsagen er, at de ser tv via egen antenne og endnu ikke er parate til overgangen til digitalt tv-signal til antenner 1. november.

- 100.000 sommerhusejere er allerede klar til overgangen til digitalt tv, men vi mangler stadig 60.000. Vi håber, at mange vil bruge ferien på at blive klar, så de slipper for en ubehagelig overraskelse, næste gang de kommer i sommerhus, siger sekretariatschef Henrik Vejlgaard fra Sekretariatet for Det Nye Tv-signal.

Henrik Vejlgaard understreger, at man ikke behøver at købe et nyt fjernsyn for at undgå sort skærm. Lige gyldigt hvor gammelt dit apparat er, kan du med en digital modtagerboks se tv også efter 1. november.

For at blive klar til det nye tv-signal kan man købe en digital modtagerboks, som sættes til tv'et som en separat enhed. En anden mulighed er at købe et fladskærmsfjernsyn med indbygget digital modtager. Eller helt at droppe tv-antenne og se tv via kabel, parabol eller bredbånd.

Der findes to typer digitale modtagerbokse: Med en MPEG2-boks kan du se DR1, DR2, TV 2's hovedkanal, plus regional og lokal-tv.

Til efteråret kommer der flere nye gratiskanaler - bl.a. en børne- og en historiekanal og en folketingskanal. De nye kanaler bliver sendt i MPEG4-format, og derfor skal du, hvis du vil se dem og DR1, DR 2, TV 2 samt de regionale TV 2-kanaler, investere i en MPEG4-boks.

Læs mere her:
ER DU DIGITALISERET!?