¨

385.000 el-målere kunne hackes

Foto: TV ØST

385.000 intelligente elmålere hos SEAS-NVE er for nylig blevet opdateret, fordi de indeholdt en svaghed.

En moderne elmåler er i virkeligheden en lille computer, der hele tiden kommunikerer med el-selskabet. Men fordi det er en computer, så skal man også have et helt særligt fokus på sikkerheden i systemet, må de danske el-selskaber nu erkende.

Alene SEAS-NVE har således opdateret softwaren i 385.000 elmålere indenfor den seneste måneds for at slippe for en usikkerhed i softwaren.

Det skriver it-avisen Version2.

Usikkerheden ramte ikke måleren direkte, men gjorde det i teorien muligt at påvirke indberetningerne af el-forbruget til el-selskabet, da de ikke var krypteret godt nok.

Sårbarheden var dog mest af alt teoretisk, da el-selskabernes systemer i forvejen er meget sikre – og eksempelvis ikke kommunikerer via internettet, men i stedet bruger deres eget net. Der er da heller ingen indikationer på, at hackere rent faktisk har forsøgt sig med at hacke boksene.

- I teorien kan man snyde med tallene fra måleren, men det er noget, der vil blive opdaget med det samme i de administrative systemer, der ligger bag måler-kommunikationen, siger afdelingschef for målerafdelingen hos SEAS-NVE, Bo Danielsen, til avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App