36-årig udleveret fra Kroatien: Sigtet i stor sag om hjemmerøverier

En 36-årig mand fra Kroatien vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en international retsanmodning, der førte til, at den 36-årige mand blev anholdt af kroatisk politi og udleveret til Danmark.

Sammen med fem andre er han sigtet for at have begået i alt 26 hjemmerøverier. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falters Politi i en pressemeddelelse. 

- Endnu en gang kan vi konstatere at det internationale politisamarbejde fungerer upåklageligt. Det gode samarbejde forhindrer, at gerningsmænd eller mistænkte kan gemme sig i deres hjemlande for at undgå straf, udtaler Kim Kliver, der er politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i pressemeddelelsen.

På spil i hele landet

Hjemmerøverierne er blevet begået i tidsrummet fra november 2016 til november 2017. De er blevet begået på Sjælland og i Jylland.

I vores område er der tale om hjemmerøverier begået blandt andet i Nykøbing Falster, i Stege på Møn, i Rønnede og i Præstø. 

Ved hjemmerøverierne er de sigtede personer sluppet afsted med smykker, penge og personlige effekter til en samlet værdi af ikke under 1,5 millioner kroner, skriver politiet.

Grove og voldelige sager

Politiet betegner hjemmerøverierne som meget grove, voldelige og hensynsløse sager.

- Vores omfattende efterforskningsmæssige samarbejde med de involverede politikredse giver os løbende et mere og mere klart billede af de mange grove kriminelle forhold, som vi mistænker de seks sigtede personer for. Der udestår stadig et efterforskningsmæssigt arbejde, men vi forventer, at vi i løbet af de næste måneder kan aflevere sagen til anklagemyndigheden, fortæller Kim Kliver.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forbindes den anholdte også med en række indbrud og tilfælde af frihedsberøvelse.