268 bilister på motorvejen risikerer klip i kørekortet

Færdselspolitiet kontrollerede tirsdag i flere omgange trafikken omkring sydmotorvejen, hvor der i disse dage er vejarbejde. Resultatet viste, at mere end 10% af de kontrollerede kørte for stærkt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi sætter i disse dage ekstra kræfter ind på at kontrollere hastighedsbegrænsninger ved vejarbejder.

- Vi har haft flere episoder med alvorlige ulykker i forbindelse med vejarbejde på motorvejen, fordi folk ikke respekterer hastighedsbegrænsningen, fortæller leder af færdselsafdelingen vicepolitiinspektør John Pedersen.

Politiet målte tirsdag hastigheden tre forskellige steder ved hhv. Eskildstrup og Nørre-Alslev med den automatiske trafikkontrol. I alt blev mere end 6.000 køretøjer målt, og af dem var der 718, der kørte for hurtigt. Det betyder at mere end hver tiende bilist havde for meget fart på.

268 kørte så stærkt, at de står til et klip i kørekortet, og hele 71 kan risikere en betinget frakendelse.

- Det er meget tankevækkende, at folk ikke er bedre til at respektere hastighedsbegrænsningerne. Især med tanke på, at der disse steder er afspærringer, som leder bilerne over i en helt anden kørebane, hvilket kan være en særdeles risikabel affære, hvis man ikke overholder de tilladte 50 km/t, siger John Pedersen.