¨

2. juledag er store hjemrejsedag på de danske statsbaner.

Foto: TV ØST

Julemaden er spist og alle gaverne er fordelt så nu skal vi hjem men der er dog ikke noget, der tyder på, at der bliver lige så travlt på landets veje, togskinner og færgeovergange, som der var den 23. december

.

Rederiet Færgen, der administrerer overfarter til blandt andet Bornholm, Langeland, Fanø og Samsø, spår en gnidningsfri hjemtur efter juleaften.

- Intet tyder på, at det vil blive dårligt vejr eller blæser op eller noget, så det er super. Lige nu ser anden juledag, der også er en stor rejsedag, også rigtig fornuftig ud med plads på langt de fleste overgange, siger Annette Timmermann, der er pressemedarbejder hos Færgen.

Det ser heller ikke ud til, at man får problemer med hjemturen, hvis man er med tog i juledagene. Alle siddepladser var udsolgte den 23. december, men DSB melder stadig om ledige siddepladser i dagene efter juleaften.

- Hjemtrafikken fordeler sig over flere dage, så derfor foregår den som regel mindre komprimeret og mindre hektisk, siger Tony Bispeskov, der er trafikinformationschef i DSB.

Han udnævner 2. juledag, den 26. december, til store hjemrejsedag på de danske statsbaner.

- Men der vil slet ikke komme lige så meget pres på, som der var den 23. december, siger Tony Bispeskov.

Er man selv kørende gennem julelandskabet, er der heller ikke udsigt til forsinkelser i juledagene. Mens store hjemrejsedag for de togrejsende er den 26. december, forventer Vejdirektoratet, at der bliver travlest på vejene den 27. december.

Alligevel skal bilister ikke frygte, at de skal holde i lange køer over Storebæltsbroen med årets julegavehøst i bagagerummet.

- Sidste år var der sne i store mængder ved juletid, og det gjorde det jo rigtig besværligt at køre på vejene. I år er der heldigvis ingen problemer med sne, så vi regner ikke med, at der vil opstå kødannelser, siger Maria Milbo fra Vejdirektoratet.

Hun råder dog de julerejsende bilister til at køre af sted tidligt på dagen holde øje med eventuelle kødannelser.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App