15 procent af regionens mænd har været hos prostituerede

En ny rapport slår fast, at 15 procent af Region Sjællands mænd har besøgt prostituerede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver 7. mand her i regionen har købt sex. Det viser en ny rapport, som Rambøll har udarbejdet for Ministeriet for Ligestilling og Kirke.

Kortlægningen er en del af den nationale handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel i perioden 2011-2014, og tallene viser, at 15,5 procent af landets mænd har købt sex af en prostitueret.

Midt i statistikken

Dermed ligger Region Sjælland med sine 15 procent midt i statistikken, som Region Hovedstaden topper med 19 procent, mens de nordjyske mænd med 13 procent er dem, der har færrest besøg hos en prostitueret.

Ministeriets rapport viser, at køb af sex hos prostituerede både er relativt udbredt blandt danske mænd, men også alment accepteret. Der er sexkøbere i alle aldersgrupper og samfundslag, og det slående kendetegn ved sexkøbere er, at der ikke er noget særligt kendetegn.

Opsøger selv

Hovedparten har selv opsøgt den prostituerede, 50 procent af køberne var mellem 19 og 25 år første gang, de betalte for sex, og de fleste (34 procent) har prøvet det mellem 2 og 5 gange, mens en enkelt procent har købt sex over 500 gange.

Læs hele rapporten her.