¨

14.000 forbrugere kæmper for billigere el

Forbrugerrådet skal nu ud og vise, at det er muligt at forhandle billigere el til danskerne end hidtil set.

14.000 danskere har siden starten af maj tilmeldt sig Forbrugerrådets tilbud om at være med i et storkøb af elektricitet, som skal presse elselskabernes til lavere priser end i dag.

Undersøgelser har vist, at industrien slipper billigere end husholdningerne, når el-regningen skal betales. Og kun cirka hver tiende privatkunde har aktivt valgt at skifte elselskab, siden el-markedet blev frit i 2003.

Derfor er Forbrugerrådet gået i spidsen med storkøbsinitiativet for at ruske op i elmarkedet. Muligheden for at tilmelde sig udløber til midnat.

Med tilsagnet fra de mange tusinde deltagere vil Forbrugerrådet nu gå ud de kommende dage og forhandle på højtryk med forskellige elselskaber for at sikre sig det bedste tilbud på billig el.

Forbrugerrådets målsætning for initiativet Tænk Strøm var 10.000 tilmeldinger. De 14.000 tilmeldinger viser, at danskerne er godt trætte af at betale for meget for strøm, mener Forbrugerrådets direktør Rasmus Kjeldahl.

- Det viser, at rigtig mange er trætte af at betale for meget og bøvle med uoverskuelige el-regninger og dårlig service. Nu er håbet, at vi med de mange tilmeldinger i hånden kan forhandle os frem til en aftale, der viser, at forbrugerne er en magtfaktor, når de går sammen, siger Rasmus Kjeldahl.

Elselskaberne kontaktes af Forbrugerrådets underleverandør, LM Information Delivery, der står for alt det praktiske i forbindelse med forhandling af pris og kontrakt og siden tager sig af leverandørskiftet for forbrugerne.

6. juni får de tilmeldte i Tænk Strøm besked om den pris og de kontraktforhold, det er lykkedes at forhandle hjem. Derefter kan de tilmeldte vurdere, hvor meget de eventuelt kan spare ved at skifte el-selskab og tage stilling til, om de vil gå med i ordningen.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App