1000 skoleelever uden eksamen

1000 elever på sosu-skolerne må skyde en hvid pil efter deres eksamen lige forebøgt. Lockouten gør det umuligt for dem at komme op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Konflikten mellem lærerne og staten rammer nu 1000 elever på SOSU-skolerne. De skulle ved slutningen af denne uge have haft deres afsluttende eksamen, det skriver foa.dk.

Lærerkonflikten tvinger nu SOSU-skolerne ud i kreative løsninger, når de skal organisere de mange elever, der skulle have været til eksamen.

Selvstudium i 3 uger

Skolerne har indtil nu holdt eleverne på skolerne for at løse opgaver. Men mange elever kommer nu tilbage fra praktik, og SOSU-skolerne bliver nødt til at tænke i andre baner.

- Der er nogle hold, som nærmest har haft selvstudium i snart 3 uger, og det kan de ikke blive ved med uden deres undervisere til at klæde dem på, siger formanden for foreningen Danske SOSU-skoler, Søren Clausen, til foa.dk

Kan ikke mere

Han er samtidig direktør for SOSU-skolerne på Sjælland. De har sendt mails rundt til de elever, som ikke kan komme til eksamen.

- Vi har på min skole klaret os indtil nu uden at sende elever i praktik, men det kan vi simpelthen ikke længere. Nogle steder tager kommunerne som arbejdsgiver imod eleverne, som Ministeriet for Børn og Undervisning også skriver, at de skal, men der er stadig nogle kommuner, der ikke tager det ansvar,  siger han.

SOSU-skolerne har henvendt sig til Ministeriet for Børn og Undervisning for at søge om dispensation fra en række regler om eksamen, så eleverne hurtigere kan afslutte deres uddannelse og få et eksamensbevis.

 

play
Ræv

12 tykke ræve reddet fra pelsning – nu får de deres egen granskov at boltre sig i

play
Skyderi Holbæk 23. januar 2021

Tre mænd sigtet for drabsforsøg efter skyderi i Holbæk

play
asdadeq3e412

Sygeplejersker knokler: Tandlæger og konsulenter må hjælpe til på coronaafsnit

play
Cello-skole

Unge talenter øver på Stevns - spiller klassisk musik for køerne

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Positivprocenten er den laveste siden september

play
Skyderi i Holbæk 24. januar 2021

Skyderi i Holbæk - tre mænd anholdt

Se flere