Vild jubel: Her er Danmarks bedste kokke- og tjenerelever

Onsdag blev Danmarks bedste elever inden for kokke-, tjener - og smørrebrøds- og cateringfaget kåret. Elever fra ZBC løb med to ud af tre titler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var med nerverne uden på tøjet hos Mikkeline Rasmussen og Luna Danielsen-Byrsting, da deres navne onsdag blev råbt op til kåringen af Danmarks bedste kokkeelever. 

De to kokkeelever fra den sjællandske uddannelsesinstitution ZBC var til DM for elever inden for kokke-, tjener- samt smørrebrøds- og cateringfaget, der er arrangeret af arbejdsgiverforeningen HORESTA og fagforbundet 3F. 

quote Det var et rigtigt stort øjeblik

Mikkeline Rasmussen, kokkeelev

For de to ZBC elever kulminerede konkurrencen altså med en førsteplads. 

- Det var helt vildt. Det er ikke helt gået op for os endnu, lyder det fra Mikkeline Rasmussen dagen efter den store finale. 

- Vi sad der med lukkede øjne og holdt hinanden i hånden. Det var et rigtigt stort øjeblik, når man har brugt så meget tid på det, og det så giver pote. 

Også to andre ZBC-elever løb med danmarksmestertitlen i deres fag. Amalie Druekær Rasmussen er i lære hos restauranten Støvlet Katrines hus i Sorø, mens Alexander E. Krause er i lære hos Restaurant Toldboden i Frederikssund. 

De to kan nu kalde sig Danmarks bedste tjenerelever oven på onsdagens DM.

Mikkeline Rasmussen (til venstre) og Luna Danielsen-Byrsting (til højre) har fået træning af deres faglærer Kristian Nissen Arlet, som de her fejrer sejren med.
Mikkeline Rasmussen (til venstre) og Luna Danielsen-Byrsting (til højre) har fået træning af deres faglærer Kristian Nissen Arlet, som de her fejrer sejren med. Foto: ZBC

Kendte og ukendte elementer

De to kokkeelever fra ZBC kæmpede sammen som et hold. På seks og en halv time time skulle de tilberede en treretters menu bestående af forret, hovedret og dessert.

På forhånd havde deltagerne fået nogle af elementerne til retterne, mens andre først blev offentliggjort dagen før finalen. 

Selvom kokkeparret ikke kendte alle elementer på forhånd, har de været i skarp træning den seneste tid. 

- Vi begyndte efter skills, hvor vi har småtrænet ind i mellem. Og så er vi gået hårdt på i forhold til træning af de kendte elementer, lyder det fra Mikkeline Rasmussen. 

quote Jeg er så imponeret over det arbejde, hun har lagt. Det er så fortjent

Mette Dahlgaard, køkkenchef og direktør på Pomle Nakke

Den seneste uge har pigerne trænet hver dag i 6,5 time. 

De har både trænet retter med de kendte råvarer som kalvelever og kalvemørbrad til hovedretten. Derudover har de forsøgt sig med forskellige dessertelementer, som kunne gemme sig i den ukendte del af mesterskabet. 

- Desserten kendte vi slet ikke noget til, så der har vi trænet med pærer, abrikoser og chokolade, fortæller Mikkeline Rasmussen. 

Da sløret blev løftet for elementerne i desserten, viste det sig, at de råvarer slet ikke var en del af opgaven. 

- Den skulle fadservers, og det var en bøvlet opgave, for vi skulle lave noget med vanilje, hele æg og unika-ost.

Amalie Druekær Rasmussen er i lære hos Støvlet Katrines hus og Alexander E. Krause er i lære hos Restaurant Toldboden i Frederikssund. De to kan nu kalde sig Danmarks bedste tjenerelever.
Amalie Druekær Rasmussen er i lære hos Støvlet Katrines hus og Alexander E. Krause er i lære hos Restaurant Toldboden i Frederikssund. De to kan nu kalde sig Danmarks bedste tjenerelever. Foto: ZBC

Stolt køkkenchef

Som en del af kokkeuddannelsen er eleverne fra ZBC i lære. Luna Danielsen-Byrsting er en del af køkkenet hos Bistro17 i Køge, mens Mikkeline Rasmussen udfolder sine talenter hos Pomle Nakke på Falster. 

Her er de stolte af kokkeeleven. 

- Det er fuldstændig vildt. Jeg er så imponeret over det arbejde, hun har lagt. Det er så fortjent, lyder det fra Mette Dahlgaard, der er køkkenchef og direktør på Pomle Nakke. 

På restauranten Pomle Nakke på det nordøstlige Falster er man meget stolte af kokkeeleven Mikkeline Rasmussen.
På restauranten Pomle Nakke på det nordøstlige Falster er man meget stolte af kokkeeleven Mikkeline Rasmussen. Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

Det er skolerne, der indstiller eleverne til konkurrencen og som står for træningen op til.

Alligevel har køkkenchefen fuldt sin elev tæt op til konkurrencen. Hun har blandt andet ageret coach og smagsdommer gennem forløbet. 

- Jeg var nervøs i går, for jeg synes ikke, at hovedretten var så god, som den plejer,, lyder det fra køkkenchefen. 

- Men det kommer ikke bag på mig, at hun vinder. Hun har viljen, hun er dygtig, og hun har forstået, hvad det kræver at gå til en konkurrence. 

- Og så er hun stædig som bare pokker. 

Til mesterskabet blev også Danmarks bedste smørrebrøds- og cateringelever kåret. Den titel løb Kasper Kirketerp Hansen og Sara Arbjerg Pedersen fra Aarhus Tech med. 


Nyhedsoverblik