Uddannelse til fængselsbetjent på vej til vores område

Et flertal i Folketinget har aftalt at oprette en ny afdeling af skolen for fængsels- og transportbetjente i Sydøstdanmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er i øjeblikket mangel på fængselsbetjente, hvilket presser personalet i fængslerne. 

Nogle af de største rekrutteringsudfordringer i flere år har været i Østdanmark, hvor flere af landets største fængsler er placeret - blandt andet Storstrøm Fængsel. 

I en ny politisk aftale er det derfor besluttet at oprette en ny afdeling af skolen for fængsels- og transportbetjente, som skal ligge i Sydøstdanmark. Bag aftalen står regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet.

Det er endnu ikke truffet beslutning om, hvilken kommune der skal huse den nye afdeling af skolen for fængsels- og transportbetjente. Placeringen vil blive drøftet i forhandlingerne om den nye flerårsaftale for kriminalforsorgen.

- Nærhed betyder noget, og det har stor betydning for rekrutteringen, at vi gør uddannelserne mere tilgængelige for flere ved at rykke dem tættere på. Derfor er det godt, at den nye afdeling af skolen kan åbne i Sydøstdanmark, hvor der aktuelt opleves særligt store udfordringer med mangel på fængselsbetjente, siger Justitsminister, Nick Hækkerup (S), i en pressemeddelelse.

Læs også
Prognose: Der mangler 1.500 fængselsbetjente om få år
Læs også
Prognose: Der mangler 1.500 fængselsbetjente om få år

Der er afsat cirka 70 millioner kroner i perioden 2022-2025 til den nye afdeling. Skolen forventes at kunne optage op til 100 fængselsbetjentelever og 50 transportbetjentelever om året.

- Det har stor betydning for rekrutteringen, at vi gør uddannelserne mere tilgængelige for flere ved at rykke dem tættere på, forklarer justitsminister Nick Hækkerup (S).
- Det har stor betydning for rekrutteringen, at vi gør uddannelserne mere tilgængelige for flere ved at rykke dem tættere på, forklarer justitsminister Nick Hækkerup (S). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

60 fængselsbetjente stopper årligt

I perioden 2017-2020 viser en opgørelse fra kriminalforsorgen, at der er stoppet omkring 60 fængselsbetjente årligt. 

Dertil er antallet af indsatte samtidig steget, hvilket lægger pres på fængslerne.

- Vores fængselsbetjente og transportbetjente leverer hver dag et uundværligt arbejde for et trygt og sikkert Danmark. Desværre er der lige nu stor mangel på fængsels- og transportbetjente, og derfor er jeg glad for, at regeringen med et bredt flertal af Folketingets partier i dag kan præsentere en aftale, siger Justitsminister, Nick Hækkerup (S).

Læs også
Stor mangel på fængselsbetjente – kriminalforsorgen på charmeoffensiv
Læs også
Stor mangel på fængselsbetjente – kriminalforsorgen på charmeoffensiv

Formålet med den nye skole er derfor, at løse udfordringen med at rekruttere kvalificerede fængselsbetjente, samt gøre uddannelsen lettere at tilgå. 

I dag findes der to afdelinger af skolen for fængsels- og transportbetjente i Møgelkær i Jylland og i Birkerød. 


Nyhedsoverblik