Turismeerhverv glæder sig over begyndende genåbning - tyskere tæller hver anden overnatning

Udenlandske turister har gennem lang tid været et særsyn i Danmark – men nu bliver der langsomt slækket på de restriktioner, som har forment ferierejsende adgang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Natten til lørdag træder en række nye regler i kraft for borgere bosiddende i den tyske delstat Slesvig-Holsten. Turister fra denne region vil ligesom turister fra tre svenske regioner blive undtaget fra at skulle gå i isolation, ligesom kravene om test forenkles – og det spreder fornyet håb for turisterhvervene også her i regionen.

quote Vi har haft rigtig mange danskere, men de kan bare ikke blive ved med at fylde det op

Brian Lindorf Hansen, destinationschef, Visit Lolland-Falster

- Det betyder rigtig meget. Vi har haft rigtig mange danskere, men de kan bare ikke blive ved med at fylde det op, siger Brian Lindorf Hansen, som er destinationschef for Visit Lolland-Falster.

- Danskerne begynder også at rejse ud – og specielt, når vi taler om sommerferien, har vi rigtig mange tyskere. Vi er den største destination i hele Østdanmark i forhold til tyske turister. Så vi glæder os rigtig meget over, at der kan komme tyskere fra Slesvig-Holsten, tilføjer han.

Normalt kommer 13 procent af de tyske turister fra Slesvig Holsten.

- Den største gruppe, som vi ser i sommerferien, kommer fra Nordrhein-Westfalen og de øvrige dele af Tyskland. Så det er også vigtigt, at vi får åbnet noget mere op om ikke før så per 1. juli, påpeger Brian Lindorf Hansen.

Når danskerne rejser ud, bliver tyske turister særligt vigtige, fortæller Brian Lindorf Hansen, der er destinationschef for Visit Lolland-Falster.
Når danskerne rejser ud, bliver tyske turister særligt vigtige, fortæller Brian Lindorf Hansen, der er destinationschef for Visit Lolland-Falster. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Må igen rejse på camping

Ifølge Udenrigsministeriet vil turister fra de nærmeste grænseregioner altså også kunne tage i sommerhus. Det samme gælder for camping, og på Marielyst Familiecamping glæder man sig også – for her udgør de tyske turister normalt 10 procent af gæsterne.

- Det gør, at vi kan få campister i ydersæsonen, når de danske campister slutter ferien, så kommer der traditionelt nogle tyske turister, som gør, at forretningen kører videre, selvom sommerferien for danskerne er ovre, siger lejrchef Marcel Vagnild, der allerede har modtaget de første henvendelser fra tyske turister, som ønsker at bestille overnatning.

- Lige nu har vi mange danske turister, fordi situationen har været, at man ikke kan komme ud – så vi har godt booket op i løbet af sommeren, så vi håber, tyskerne kan komme og fylde i den sene sæson.

Lige nu er der kun danske turister på Marielyst Familiecamping, og sådan forbliver det længe endnu, for der er booket godt op. Men især ud på sensommeren bliver de tyske overnatninger vigtige for branchen, lud
Lige nu er der kun danske turister på Marielyst Familiecamping, og sådan forbliver det længe endnu, for der er booket godt op. Men især ud på sensommeren bliver de tyske overnatninger vigtige for branchen, lud Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Ifølge Visitdenmark er tyskerne den absolut største målgruppe for turisme i Danmark, efterfulgt af nordmænd og svenskere. Således foretog udenlandske turister i 2019 samlet 28,9 million overnatninger i Danmark, hvoraf de tyske tegnede sig for de 58 procent.

Læs også
Nye rejsevejledninger åbner spanske ferieøer for danskere
Læs også
Nye rejsevejledninger åbner spanske ferieøer for danskere

De lempede regler sker som et led i den fase 3-genåbning, hvor der ligeledes bliver åbnet for at danske turister kan rejse ud i Europa til en række afgrænsede destinationer uden at skulle gå i karantæne efterfølgende. Blandt disse lande er dog hverken Tyskland eller Sverige.


Nyhedsoverblik