Tour De France offentliggør den præcise rute for næste års start i Danmark

Torsdag blev den endelige rute til Tour De France 2022 offentliggjort. Løbets anden etape løber igennem vores område.

En rute fuld af overraskelser.

Sådan beskriver organisationen bag Tour De France, ASO, selv den rute, der torsdag blev præsenteret ved et stort opsat show i Palais des Congrès i Paris.

Her medvirkede blandt andet de danske cykelryttere Jakob Fuglsang, Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg - foruden kronprins Frederik, der talte til forsamlingen.

Løbet starter i København - men de store højdepunkter og muligvis flotteste tv-billeder kommer efter alt at dømme i vores område den 27. juni 2022 - blandt andet, når anden etape passerer Storebæltsbroen.

Broen fik da også lov til at fylde hovedparten af tiden i den officielle præsentationsvideo, hvor kameraet i en animation fløj rundt om broens pyloner og zoomede ind på cykelrytterne, der netop på broen var i gang med en spurt.

Det er løbets anden etape, der kommer til at løbe igennem vores område. 

Sådan bliver ruten

Overvejelser om, hvorvidt mållinjen kommer til at befinde sig på broen blev også afblæst. Målstregen kommer til at ligge i Nyborg på Fyn, lige på den anden side af Storebæltsbroen.  

Etapen kommer at køre lige igennem Holbæk langs kysten, kører op til Odsherred, hvor der skal køres en runde omkring Jyderup Skov mellem Høve og Vig. Derfra til Ordrup og Fårevejle, hvorfra der køres til Kalundborg by. Derfra til Korsør - og over Storebæltsbroen mod Nyborg.

VIDEO: Kom med på en grafisk flyvetur gennem 2. etape til næste års Tour de France.

Overskriften på etapen bliver kyst - og uforudsigelige vindforhold kommer til at spille en stor rolle på etapen, blev det fastslået ved præsentationen.

Det bliver Tour de France nummer 109, der afvikles - men det er første gang, at løbet afvikles i Danmark.

Starten i København bliver den nordligste nogensinde, mens starten i Roskilde kommer ind på en andenplads.

Tour de France blev i 2021 vundet af Tadej Pogacar. Danske Jonas Vingegaard blev nummer to.