Tip en borgmester - her er bookmakernes favoritter

Nu er der mulighed for en fortjeneste, hvis man gætter rigtigt på, hvilke borgmestre der får lov til at blive siddende efter valget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgere med hang til gætteri om, hvem der bliver kommunens næste borgmester, har nu også muligheden for at tjene en gevinst på at gætte rigtigt.

For med 14 dage til kommunalvalget har Danske Spil sat odds på udfaldet af valget i en række kommuner.

Her i regionen kan man således spille på, hvorvidt borgmester i Slagelse, John Dyrby Paulsen (S), eller borgmester i Sorø, Gert Jørgensen (K), genindtager deres poster for bordenden i henholdes byrådet og kommunalbestyrelsen – væddemål som giver henholdsvis pengene 1,9 og 1,65 gange igen.

Også borgmestrene i Stevns, Guldborgsund, Kalundborg og Lolland er på spil. Lidet sandsynligt anser bookmakerne et genvalg til Venstres Anette Mortensen i Stevns Kommune.

Her gives pengene 2,1 gang igen, hvis hun genvinder borgmesterposten, imens et vundet væddemål på et nederlag til Venstre-borgmesteren giver pengene 1,65 igen.

Borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), anses her i regionen for at sidde tungest på posten blandt de kommuner, som Danske Spil har sat væddemål op for. Her gives pengene nemlig færrest gange igen med odds 1,13 for fire år i borgmesterstolen til Holger Schou Rasmussen.

- Det er underligt man kan spille på sådan noget, men sådan er det. Jeg så det tilfældigvis, at man nu kunne oddse på borgmestermulighederne, lyder det fra Holger Schou Rasmussen.

Han understreger, at nogle bookmakeres tro på hans genvalg som borgmester ikke spiller nogen anden rolle end et kuriosum under valget.

- Ved sidste valg fik vi 11 ud af 25 mandater. Det er fint og flot valg, men man skal lave en konstituering, hvor man får flertal, og det kræver langt mere end sandsynligheden for et valgresultat, siger han og tilføjer.

- Men jeg tror helt klart, jeg står med fornuftige chancer. Jeg spiller normalt ikke selv, men jeg ved at hvis man er under to så ligger man meget godt.

Fakta: Oddset - Kommunalvalg 2021 Vinderspil

 • Slagelse: John Dyrby Paulsen bliver genvalgt som borgmester 1,9
 • Slagelse: John Dyrby Paulsen bliver ikke genvalgt som borgmester 1,8
 • Sorø: Gert Jørgensen bliver genvalgt som borgmester 1,65
 • Sorø: Gert Jørgensen bliver ikke genvalgt som borgmester 2,1
 • Stevns: Anette Mortensen bliver genvalgt som borgmester 2,1
 • Stevns: Anette Mortensen bliver ikke genvalgt som borgmester 1,65
 • Guldborgsund: John Brædder bliver genvalgt som borgmester 1,2
 • Guldborgsund: John Brædder bliver ikke genvalgt som borgmester 4,0
 • Kalundborg: Martin Damm bliver genvalgt som borgmester 1,2
 • Kalundborg: Martin Damm bliver ikke genvalgt som borgmester 4,0
 • Lolland: Holger Schou Rasmussen bliver genvalgt som borgmester 1,13
 • Lolland: Holger Schou Rasmussen bliver ikke genvalgt som borgmester 5,0


Kilde: Oddset - Kommunalvalg 2021 Vinderspil

I Guldborgsund bliver der også spået gode chancer til siddende borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten), hvor oddsene lyder 1,2 mod 4,0. Han havde ellers helst set, at spådommen var det modsatte.

- Jeg har det ikke så godt med at være favorit. Jeg vil faktisk hellere være under dog, siger han og tilføjer, at gode odds ikke kommer til at ændre på, at han - med sine egne ord - vil kæmpe som en gal for at genvinde borgmesterposten.

- Jeg går jo til enhver valgkamp med udgangspunktet om, at jeg fantastisk gerne vil genvælges. Det har jeg altid gjort, men jeg er meget ydmyg overfor opgaven. Det er vælgerne, der bestemmer, og man ved aldrig, hvordan et valg er gået, før de sidste stemmer er talt op, siger John Brædder.

I alt er der sat væddemål op for 40 kommuner i hele landet.

Væddemålet afgøres, når byrådet har konstitueret sig senest 15. december 2021.


Nyhedsoverblik