Timelange køer til lyntest i flere byer

Det kræver lidt ekstra tålmodighed, hvis man gerne vil have foretaget en lyntest søndag ved flere af Falcks teststeder.

Samfundet står overfor at åbne mere op i morgen, mandag, og det har givet kø til lyntest flere steder i vores region. 

Søndag eftermiddag var der eksempelvis to timers ventetid på at få foretaget en lyntest på to teststeder i Næstved samt et teststed i Slagelse. I Holbæk, Ringsted, Stege og Nykøbing Falster er der 45 minutters ventetid i skrivende stund. Det bekræfter pressechef i Falck, Lisbeth Nedergaard. 

- Der er pres på alle steder i dag, og det er langt mere, end der normalt er på en søndag. Det skyldes selvfølgelig, at der er så mange ting, der genåbner i morgen.

Fra i morgen, mandag, kan cirka 28.000 tusind unge i Region Sjælland igen komme tilbage på efterskoler, højskoler og andre uddannelser.

Og til de unge lød opfordringen fra Region Sjælland lørdag, at de bør bruge weekenden på at få taget en lyntest, som de kan fremvise mandag. 

- Mange skal bruge en frisk coronatest til mandagen, og så vælger mange at lade hele familien blive testet søndag eftermiddag, lyder det fra Lisbeth Nedergaard.

quote Det er pres på alle steder i dag, og det er langt mere, end der normalt er på en søndag.

Lisbeth Nedergaard, pressechef, Falck

Også Ringsted, Stege, Vordingborg, Kalundborg, Nykøbing Falster og Holbæk melder om kø ved teststederne. Her er ventetiden 45 minutter sidst på eftermiddagen. 

Lisbeth Nedergaard fortæller, at alle mand er på opgaven med at teste de mange, der er mødt op. 

- Vi har hidkaldt alt personale, så vi har fuld bemanding på alle steder, og vi kører med det maksimale antal spor åbne.

Behovet for at blive testet er altså pludselig vokset, men det er svært at spå om, hvorvidt det behov stadig er der om en uge, 

- Vi ved ikke, om de næste søndage vil se ud på samme måde. Vi følger hele tiden udviklingen og tilpasser konstant, fortæller pressechef i Falck, Lisbeth Nedergaard. 

På Falcks hjemmeside kan du få en oversigt over åbningstider, adresser og ventetider på alle de 140 teststeder, virksomheden driver.