Stort nedbrud ramte telefonforbindelser

Mange kunder oplevede torsdag problemer med at ringe på både mobiltelefoner og fastnet-forbindelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et større teknisk nedbrud hos TDC ramte torsdag både mobiltelefoner og fastnettelefoner hos selskabets kunder. Samtidig oplevede kunder, der prøvede at få forbindelse til kunder i TDC's netværk samtidig problemer. 

Årsagen var et nedbrud hos TDC, og det ramte alle de selskaber, der bruger deres telenet. Det gælder blandt andet TDC Erhverv, Fullrate og Yousee.

Nedbruddet ramte ifølge Ritzau også en række offentlige myndigheder som Smitteopsporingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed, Miljøministeriet og Ankestyrelsen.

Flere timer langt nedbrud

Nedbruddet ramte omkring klokken 11.00. Først klokken 15.30 kunne netværket meldes tilbage til normal drift af TDC. 

Også kunder i andre selskaber, der prøvede at få fat i numre på TDC's netværk blev ramt. Det fik det konkurrerende selskab Telenor til ligeledes at oprette en supportbesked om problemet på sin driftside.

Ligesom mange andre offentlige myndigheder bruger politiet TDC som telefonudbyder.

Her var beskeden dog, at man fortsat kunne ringe til politiet, og at 1-1-2 ikke var påvirket. En række mobiltelefoner hos ansatte i politiet har dog været påvirket af nedbruddet. 

Sådan så fejlmeddelelsen på Yousees driftside ud torsdag.
Sådan så fejlmeddelelsen på Yousees driftside ud torsdag. Foto: Screendump

- Borgerne kan få den hjælp de skal have. Kommunikationen med politipatruljerne kører på et radiosystem, der virker fint - og der er heller ikke problemer med 1-1-2. Samtidig kan man jo ringe til vores faste telefonnumre, der også virker, sagde Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST, mens nedbruddet stadig stod på.  

Han oplyste dog, at man oplevede lidt mere stilhed end normalt i serviceafdelingen, hvor man tager sig af de ikke-akutte henvendelser til politiet.  Han ventede dog, at borgerne i stedet ville ringe, når telefonnetværket kom til at virke igen.