Stor fremgang i idrætsforeninger - medlemmerne stormer til

Nye tal viser, at idrætsforeningerne i Region Sjælland har oplevet fremgang i antallet af medlemmer det seneste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I to år måtte mange idrætsforeninger kæmpe mod coronakrisen, der satte en stopper for både træninger, håndboldstævner og gymnastikopvisninger.

Men nu ser det ud til, at idrætten for alvor er sparket i gang igen. I Region Sjælland har idrætsforeningerne nemlig oplevet en fremgang i antallet af medlemmer.

quote Det glæder mig enormt meget, når foreninger og alle deres samarbejdspartnere lykkes med deres indsatser

Ole K. Larsen, formand, Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget, Guldborgsund Kommune

Odsherred Kommune er et af de områder, hvor stigningen er højst. Siden sidste år er der kommet 1.495 nye medlemmer til.

- Vi, i Folkeoplysningsudvalget, er meget glade og stolte over den fremgang, mange foreninger oplever efter corona. Foreningernes mange tilbud er udslagsgivende for, at både unge og ældre har fundet vej tilbage til foreningerne, lyder det fra formanden i Folkeoplysningsudvalget i Odsherred Kommune, Henrik Søborg, i en pressemeddelelse.

Har slået rekord

Også i Guldborgsund Kommune har der været fremgang i medlemstallet siden sidste år. Her lyder stigningen på 325 medlemmer, hvilket betyder, at der nu er 21.561 medlemmer fordelt på 157 idrætsforeninger.

- Foreninger i hele Guldborgsund arbejder året rundt på at skabe et varieret fritidsliv, som alle kan være en del af. Den indsats ses i fremgangen i medlemstallene og afspejler, at interessen for at være en del af et aktivt fællesskab i den grad er høj, udtaler formanden for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget i Guldborgsund Kommune, Ole K. Larsen, i pressemeddelelsen.

- Det glæder mig enormt meget, når foreninger og alle deres samarbejdspartnere lykkes med deres indsatser.

Jette Brostrup Jensen
Læs også
Jette er nomineret til prisen som Danmarks Sejeste Idrætslærer
Jette Brostrup Jensen
Læs også
Jette er nomineret til prisen som Danmarks Sejeste Idrætslærer

På landsplan har idrætsforeningerne flere medlemmer end før coronakrisen. Alene i år 2020 mistede foreningerne i DGI og DIF 90.000 medlemmer, men de er alle vundet tilbage. Til sammen findes der nu 2.339.654 medlemmer, hvilket er det højeste antal nogensinde.

- Frivillige trænere, ledere og instruktører har lagt et stort arbejde i at sikre den gode modtagelse og gøre det nemt og attraktivt for medlemmer at vende tilbage til deres stærke, fysiske fællesskaber. Det fortjener stor anerkendelse, siger bestyrelsesformand i DGI Midt- og Vestsjælland, Bruno Lundgård Hansen, i pressemeddelelsen.