Stjålne vaskemaskiner og værktøj kørt ud af Danmark - syv personer anholdt

Stjålne vaskemaskiner og værktøj er blevet kørt ud af Danmark med lastbiler fra et rumænsk fragtfirma. Politiet har anholdt syv personer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seks rumænske og en dansk statsborger er anholdt og sigtet i en sag om omfattende handel med stjålne entreprenørmaskiner, hårde hvidevarer og en større mængde el-værktøj.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

I en større koordineret aktion på tværs af flere politikredse blev syv personer tirsdag formiddag anholdt omkring klokken 10.00. Det drejer sig om fire rumænske mænd i alderen 24 til 42 år, en dansk mand på 35 år og to rumænske kvinder på hhv. 35 og 40 år. 

Der blev foretaget anholdelser og udført ransagning på en række lokationer i Nordsjællands, Midt- og Vestsjællands, Københavns Vestegns samt Københavns Politikreds.

De syv personer sigtes nu alle for groft hæleri, oplyser specialgruppen Særlig Efterforskning Øst.

12 stjålne vaskemaskiner fundet uder ransagninger

Anholdelserne er kulminationen på en efterforskning, som Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi har udført siden maj 2020. Den har vist, at en gruppe herboende rumænske statsborgere har indkøbt og på andre måder er kommet i besiddelse af stjålne entreprenørmaskiner, hårde hvidevarer og større mængder el-værktøj.

quote Det er vores opfattelse, at denne gruppe har en del berigelseskriminalitet på samvittigheden

Mads Helios, leder af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) 

Disse er så blevet fragtet ud af Danmark via lastbiler fra et rumænsk fragtfirma. 

- Det er vores opfattelse, at denne gruppe har en del berigelseskriminalitet på samvittigheden, så det er selvfølgelig med stor tilfredshed, at vi har kunne anholde dem i dag, siger leder af SEØ, politiinspektør Mads Helios og tilføjer: 

- Nu venter den videre efterforskning, så vi kan sikre, at så mange af de stjålne genstande finder deres rette ejere igen, siger han. 

I forbindelse med ransagningerne er der blandt andet fundet 12 stjålne vaskemaskiner samt en del værktøj, der formodes at være stjålet.

Chauffør skal udleveres til dansk politi

Tyvekosterne vil nu blive undersøgt, og har man anmeldt tyveri og vedlagt serienummeret på nogle af de fundne effekter, vil man blive kontaktet direkte. 

Sagen trækker desuden tråde til politiet syd for grænsen, da det tyske grænsepoliti torsdag den 15. juli stoppede en lastbil fra et rumænsk fragtfirma. Lasten matchede ikke med fortegnelsen, og tysk politi fandt bl.a. et større parti værktøj og to små gravemaskiner. De to sidstnævnte viste sig at være stjålet i københavnsområdet. Derfor blev chaufføren sigtet for hæleri, og den beslaglagte last er nu i færd med at blive udleveret til dansk politi. 

Fire af de syv anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 5. august i Retten på Frederiksberg.