Søren Brostrøm anbefaler genindførsel af coronapas

Det vil være en god idé at indføre coronapas igen ved eksempelvis caféer og natteliv, mener Søren Brostrøm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, anbefaler politikerne at genindføre krav om coronapas.

Det siger han til TV 2.

- Min anbefaling går til politikere og folketing, fordi det er nogle politiske beslutninger, siger Søren Brostrøm til TV 2.

quote Når der er sket så stor en stigning i de seneste dage, bliver jeg bekymret for udviklingen i epidemien

Søren Brostrøm, direktør, Sundhedsstyrelsen

- Sundhedsfagligt ser jeg det som en mulighed på caféer, restauranter, koncerter og natteliv. Det vil være en god idé på dette tidspunkt.

Han siger videre, at han er bekymret over sundhedssektorens manglende robusthed.

1. september blev coronapasset fjernet fra eksempelvis barer og restauranter samt indendørs kultur- og idrætsarrangementer.

Coronapandemien er de seneste uger blusset op igen i Danmark. Torsdag var der 2598 nye smittede med coronavirus og en positivprocent på 1,98.

2598 tilfælde er det højeste antal i 2021.

Torsdag morgen var der 246 smittede indlagt på landets hospitaler. For en måned siden var 86 indlagt, og antallet er derfor næsten tredoblet i perioden.

De høje smittetal er "dybt bekymrende", lød det tidligere torsdag fra Eskild Petersen, adjungeret professor i infektionssygdomme ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet.

- Når der er sket så stor en stigning i de seneste dage, bliver jeg bekymret for udviklingen i epidemien. De seneste dage har tallene overgået seruminstituttets forudsigelser for epidemiens udvikling, hvilket er bekymrende, siger han.

Derfor mener professoren, at både mundbind og coronapas bør genindføres så hurtigt som muligt, da det vil være den letteste måde at holde gang i samfundet.

- Hvis vi skal undgå nedlukninger af skoler og resten af samfundet, er vi nødt til at være foran, og det er bevist, at både coronapas og mundbind virker imod smittespredning, sagde Eskild Petersen tidligere torsdag.


Nyhedsoverblik