Pyh! Badning, is og en rotur på en hedebølge-varm fredag

Sjælland og øerne har fredag været indhyllet i tæt varme, og ved Næstved blev den højeste temperatur i landet målt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Plask!

Når man har en 190 meter lang badebro og nogle af de højest målte badevandstemperaturer i landet, så ved nakskovitterne, hvor det er godt at være: Hestehovedet Strand.

På den hedebølge-varme fredag var der fyldt op med badeglade mennesker, der hoppede i det lune vand og derefter lagde sig på strandtæppet og spiste en behagelig kold is. 

Der var dog også dem, der ikke ikke bare lå og kølede og dasede, men lod sig kalde af det varme vejr og begav sig ud på en motionstur oven vande. 

- Lidt luft, lidt sol, og varme - det kan ikke være bedre, siger kajakroer Frank Henriksen, der tog turen fra Solrød.

Vandglad hund og afdampet gris

Over hele regionen har der i dag været høje temperaturer, og TV2 ØST har modtaget flere videoer fra seere. Eksempelvis har Sussi Louise Hansen fra Sandved mellem Skælskør og Næstved sendt os en video af sin datter og en klassekammerat, der køler af i haven. 

Fra Lillegaarden ved Mørkøv mellem Kalundborg og Holbæk har Max Møller filmet, hvordan stedets kælegris damper af, mens afkommet har mindre travlt med at holde sig i ro.

Og Annika Højbjerg fra Rønnede mellem Faxe og Haslev har sendt en video af hendes schæferhund Dexter på seks år, der vandes, så varmen var lidt mere til at holde ud.

Se alle videoerne her:

Ved Bjerge Sydstrand ud til Storebælt var Nina Karle og René Hansen gået i landflygtighed et godt stykke fra deres rækkehus i hovedstadsområdet.

- Da vi hørte, det skule blive op til 32 grader, så besluttede vi at køre herud for at få noget luft, siger René Hansen. 

Varmest i hele Danmark var det i landsbyen Brandelev ved Næstved, hvor DMI klokken 14.00 målte 31,1 grader.

Lørdag og søndag kommer temperaturen ifølge DMI også op mellem 25 og 31 grader på Sjælland.