Politiet opfordrer morgenbilisterne til at køre forsigtigt

Torsdag morgen er der glatte veje og snefygning over det meste af Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kør hjemmefra i god tid, kør efter forholdene og accepter at komme for sent på arbejde.

Sådan lyder opfordringen fra politikredsene i TV2 ØSTs sendeområde torsdag morgen, hvor glatte veje og snefygning skaber trafikale udfordringer.


I løbet af natten har Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi været rykket ud til uheld på grund af vejret, men ingen personer er kommet alvorligt til skade, lyder det.

- Indtil videre er vi sluppet nådigt og har kun været rykket ud til materielle skader. Vi har modtaget opkald fra bilister, der har set andre bilister været kørt i grøftekanter, men hvor de ikke selv har ringet ind, siger vagtchef Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han fortæller, at politiet alene onsdag eftermiddag rykkede ud til 10 uheld på grund af vejrforholdene.

Video: Flere bilister kom i problemer onsdag på grund af snevejret

Torsdag morgen er politiet ude til et uheld på Storebæltsbroen, hvor en lastbil og en personbil er stødt sammen på grund af vejret. Uheldet skaber dog ikke trafikale problemer og er ikke alvorligt, oplyser han videre.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er billedet det samme fra nattens løb.

- Vi har været ude til et par bilister, der enten har været kørt fast eller har været impliceret i uheld, men hvor ingen heldigvis er kommet alvorligt til skade, siger vagtchefen.

Saltvognene har i løbet af natten kørt på de sjællandske veje. Politiet henstiller alligevel til, at bilisterne kører forsigtigt torsdag morgen.

- Er man kommet af sted til sædvanlig tid, så accepter, at man kommer for sent på arbejde. Det fører intet godt med sig at stresse afsted, siger Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.