¨

Politiet finder våbenværksted og 50 skydevåben i bandeaktion

- Vi ved jo af erfaring, at når der findes våben i miljøet, så ser vi dem også ofte anvendt i forbindelse med konflikter. Derfor er det vigtigt at få dem fjernet, siger Kim Kliver, politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

I en omfattende ransagningsaktion er der fundet et større pengebeløb, ammunition og over 50 funktionsdygtige skydevåben.

Onsdag morgen slog politiet til mod 13 adresser og foretog ransagninger. Seks personer blev anholdt. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forestod aktionen i samarbejde med flere sjællandske politikredse og Rigspolitiet.

Flere af de anholdte har tilknytning til rockermiljøet.

I forbindelse med aktionen har politiet blandt andet fundet et større pengebeløb, ammunition og over 50 funktionsdygtige skydevåben, hvoraf de fleste er ulovlige.

Desuden stødte politiet på et våbenværksted, hvor man blandt andet har ombygget startpistoler, så de kan skyde med skarpt.

En løsladt efter aktion

- Vi er meget tilfredse med dagens resultat, men det er samtidig bekymrende, når vi ser, at private våbenhandlere kan sættes i forbindelse med rocker- og bandemiljøet, siger politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, onsdag aften.

- Vi ved jo af erfaring, at når der findes våben i miljøet, så ser vi dem også ofte anvendt i forbindelse med konflikter. Derfor er det vigtigt at få dem fjernet.

Onsdag aften er en af de anholdte blevet løsladt igen, imens de fire sidder i grundlovsforhør. Den sjette og sidste person skal i grundlovsforhør torsdag.

Kim Kliver oplyser til TV2 ØST, at de fire i grundlovsforhøret onsdag er blevet varetægtsfængslet.

De anholdte er sigtet for straffelovens bestemmelser om våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App