Politiet efterlyser ejer - mangler du whisky for 300.000 kroner?

Politiet efterlyser ejeren af seks flasker whisky af mærket Port Ellen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Har du fået stjålet whisky til en værdi af omkring 300.000 kroner, så er det muligvis dig, Midt- og Vestsjællands Politi gerne vil have kontakt med. Det skriver de i en pressemeddelelse.

I forbindelse med efterforskningen af en større hælerisag ønsker politiet nemlig at finde frem til ejeren af flere flasker meget dyr whisky.

Helt præcist drejer det sig om seks flasker af mærket Port Ellen.

Fandt foto af flaskerne

En østeuropæisk mand er varetægtsfængslet i sagen. Og et foto, som han har taget i midten af november, viser, de seks flasker.

Politiet er ikke i besiddelse af whiskyflaskerne, og det har indtil videre ikke været muligt for politiet at finde et gerningssted, hvorfra whiskyflaskerne er blevet stjålet, idet den varetægtsfængslede mand mistænkes for at aftage tyvekoster fra indbrud i private boliger over hele landet.

Derfor beder Midt- og Vestsjællands Politi nu om hjælp til at identificere et muligt gerningssted, hvor disse særlige whiskyflasker er blevet stjålet fra - formentlig på et tidspunkt før midten af november 2022.

Whiskyflaskernes etiketter indeholder unikke numre, og samlingen udgør en større værdi, da en enkelt flaske kan have en værdi af op til omkring 50.000 kroner.

Blev anholdt i marts

Sagen mod den nu varetægtsfængslede mand startede i slutningen af marts 2023, hvor han, efter i en periode at have været efterlyst af politiet, blev anholdt i Roskilde-området under kørsel i en udlejningsbil.

Mistanken om omfattende hæleri var opstået, da politiet i starten af 2023 havde kontrolleret en varebil ved grænsen med forskellige stjålne effekter på vej ud af Danmark.

Den nu varetægtsfængslede mand var ikke selv med i varebilen, men politiet mistænker ham for at have en rolle i forsøget på udsmugling af tyvekosterne.

Oplysninger om whiskyflaskerne og et muligt gerningssted for et tyveri af dem bedes givet til Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 46351448 eller via nærmeste politi på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik