Politiet advarer efter mange påvirkede bilister: - Hold øje med folk omkring dig

I Store Bededagsferien har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi taget 15 bilister i at køre i påvirket tilstand.

Påvirkede trafikanter har givet politiet ekstra meget at se til i weekenden og Store Bededagsferien.

Her har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nemlig taget hele 15 bilister i at køre bil og samtidig være påvirket af euforiserende stoffer af den ene eller anden art.

Det oplyser politiet i sin døgnrapport.

- Det er bekymrende, at så mange vælger at sætte sig bag rattet med promiller eller euforiserende stoffer i blodet, skriver de.

Nulgrænse i Danmark:

Politikredsen opfordrer nu andre borgere til at være agtpågivende og tage affære, hvis man spotter en usædvanlig adfærd i trafikken.

- Når man vælger at køre påvirket, så udsætter man ikke kun sig selv for fare, men i høj grad også andre. Hold derfor gerne øje med folk omkring dig, og grib ind, hvis du har mistanke om, at de er ved at køre bil i påvirket tilstand, skriver politiet i sin døgnrapport.

Stoffer i blodet og aluminiumsbat i bagagerummet

En af de 15 påvirkede bilister, som politiet standsede, var en 21-årig mand, der blev stoppet søndag eftermiddag i en bil på Ølsmosevej i Slagelse.

Manden virkede påvirket og en narkometertest viste, at han havde hash i blodet. Herefter blev bilen ransaget, og her fandt politiet et aluminiumsbat i bagagerummet, som manden imidlertid nægtede at kende noget til. Den 21-årige er nu sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer og for overtrædelse af våbenloven.

quote Hold gerne øje med folk omkring dig, og grib ind, hvis du har mistanke om, at de er ved at køre bil i påvirket tilstand

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Også fredag på Store Bededag standsede politiet i forbindelse med en almindelig patruljering en 34-årig mand med ukendt adresse, da han kom kørende i bil ad Nykøbingvej i Sakskøbing. Det viste sig, at bilen havde fået påsat forkerte nummerplader, og at han var påvirket af euforiserende stoffer. Ovenikøbet var han frakendt førerretten, bilen var ikke indregistreret og uforsikret, og nummerpladerne var stjålet. 

Han blev anholdt og sigtet for hele molevitten. Desuden var han eftersøgt i en anden politikreds og blev derfor udleveret til dem.

17-årig kørte ind i bygning

Dagen forinden, torsdag aften klokken 21.47, kørte en 17-årig mand i en Audi ind i en bygning, fordi han mistede herredømmet over bilen i et venstresving på Jernbanegade i Slagelse. Der var dog ingen tilskadekomne ved ulykken.

Den unge mand havde ikke noget kørekort, og han virkede både påvirket af alkohol og euforiserende stoffer. Han blev anholdt og sigtet efter færdselsloven og for at køre i påvirket tilstand.

Regeringen har ellers skærpet indsatsen mod påvirkede bilister og vanvidskørsel og har vedtaget lovforslaget om ændring af færdselsloven.

Fra og med onsdag den 31. marts 2021 fik politiet mulighed for at beslaglægge og konfiskere køretøjer, der bliver brugt til vanvidsbilisme - også selvom køretøjerne tilhører en anden.

Vanvidskørsel