Pendlere møder ind til ændrede køreplaner og vejarbejde efter ferien

På Sydmotorvejen starter et vejarbejde mandag, ligesom DSB i kommende uge kører efter ændrede køreplaner på flere strækninger i aftentimerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag er det for manges vedkommende første dag efter en uges efterårsferie. Alt imens bilisterne på Sydmotorvejen vil skulle tage højde for, at der starter et 53 dage langt vejarbejde på strækningen mellem Udby og Rønnede, så gør også rejsende med DSB klogt i at tage sig i agt for ændrede køreplaner.

Alt i alt forventer DSB dog en "rolig uge", oplyser informationschef Tony Bispeskov til TV2 ØST med en henvisning til, at der i den forgangne uge har været både aflysninger og forsinkelser på Sydbanen.

- Banedanmark har slåsset en del med en signalfejl ved Næstved. Det har givet nogle aflysninger og forsinkelser i den forgangne uge. Vi er blevet oplyst, at det er løst nu – klarmeldingen kom i går, siger han og tilføjer:

- Men vi forventer en rolig uge i vente.

quote Vi kan se, at punktligheden generelt er på vej op igen

Tony Bispeskov, informationschef, DSB

Generelt har afslutningen af en række større sporarbejder mellem Høje Taastrup og København og mellem Ringsted og Roskilde i starten af oktober givet flere tog til tiden, oplyser Tony Bispeskov:

- Vi kan se, at punktligheden generelt er på vej op igen. Det er en god nyhed, specielt efter en sommer og ugerne efter sommerferien, hvor pendlerne var rigtig hårdt ramt af daglige forsinkelser og aflysninger.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere aftentog ændret

Der vil dog fortsat være en række planlagte ændringer i DSB's køreplaner i den kommende uge.

I aftentimerne fra den 24. til 28. oktober køres der således på strækningen Kalundborg-Holbæk-København efter ændrede køreplaner i begge retninger.

Det samme gør sig gældende de første to aftener i den kommende uge på strækningen mellem Ringsted og København. Her vil der dels køre færre regionaltog, ligesom der også køres efter ændrede køreplaner med et ændret standsningsmønster, oplyser DSB.

Læs også
53 dage langt vejarbejde i vente på Sydmotorvejen
Læs også
53 dage langt vejarbejde i vente på Sydmotorvejen

Ændringerne medfører også, at der på visse afgange vil blive suppleret med togbusser mellem Ringsted og Roskilde, hvortil DSB giver følgende råd med til de rejsende:

- Vi anbefaler derfor, at du tjekker Rejseplanen, før du rejser.

Ligesom før efterårsferien vil der fortsat ikke køre regionaltog en gang i timen fra Slagelse til Københavns Lufthavn. Denne ændring gælder fortsat til og med den 3. december, oplyser DSB.

Tog holder stille en time

Den kommende uge sluttes som bekendt af med, at urene stilles tilbage til normaltid. Dette betyder i DSB-regi, at en række tog vil holde stille midt på natten:

- Vi gør som tidligere år og lader togene holde stille under overgangen fra sommer- til normaltid, og så tilbyder vi kunderne lidt forfriskninger under opholdene. Vi kunne også have valgt at køre to tog: Ét i sommer- og ét i normaltid, men det er der ikke kunder til, forklarer Tony Bispeskov.

Faktaboks: Berørte tog ved overgang til normaltid

  • InterCity-tog 8389 fra København H kl. 23:01 til Aalborg ankommer til Aarhus H i sommertid kl. 02:15 og fortsætter i normaltid kl. 02:22

  • InterCity-tog 8301 fra København H kl. 01:01 til Aarhus H ankommer i Odense i sommertid kl. 02:34 og fortsætter i normaltid kl. 02:36

  • Regionaltog 8307 fra Helsingør kl. 01:25 til Næstved ankommer til København H i sommertid kl. 02:22 og fortsætter i normaltid kl. 02:25

  • InterCity-tog 8388 fra Aarhus H kl. 00:45 til København H ankommer til Fredericia i sommertid kl. 01:45 og fortsætter i normaltid kl. 02:00

  • InterCity-tog 8300 fra Aalborg kl. 01:05 til Nyborg ankommer til Aarhus H i sommertid kl. 02:38 og fortsætter i normaltid kl. 02:45

I den kommende weekend er der også planlagt sporarbejde på strækningen mellem Regstrup og Kalundborg, hvilket betyder, at der her bliver indsat togbusser fra fredag den 28. oktober klokken 21 til og med søndag den 30. oktober.

Samtlige ændringer er på DSB's vanlige infoside: Ændringer i trafikken, som du finder her.

Foruden DSB melder også Lokaltog om en ændringer i køreplanerne.

I aften, søndag, kører der på strækningen mellem Sakskøbing og Nykøbing Falster togbusser på de to sene afgange henholdsvis klokken 22.53 og 23.17 som følge af sporarbejde.

Også mellem Tølløse og Slagelse køres der søndag med togbus for sidste ombæring i denne omgang som følge af planlagt vedligehold. Det samme gælder sidste afgang på Odsherredsbanen tirsdag aften fra Holbæk klokken 23.33 og fra Asnæs klokken 00.00, oplyser selskabet.
Nyhedsoverblik