Pas på: Politiet advarer - svindlere udnytter situation med feriepenge

Der er nu mulighed for at få udbetalt sine indefrosne feriepenge. Men desværre ser svindlere også en mulighed. Nu advarer politiet og flere banker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra tirsdag kunne alle danskere bestille tre ugers indfrosne feriepenge.

Men det er ikke kun de danske lønmodtagere, der har fået øje på, at her er penge at hente. Flere svindlere har nemlig tilsyneladende benyttet sig af muligheden for at kunne narre personlige oplysninger ud af borgere.

- Udlever ALDRIG NemID-koder, kortoplysninger, adgangskoder eller andre personlige oplysninger til andre. Heller ikke til din bank, Nets, Udbetaling Danmark eller politiet, advarer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

 

Banker og Forsvarets Efterretningstjeneste advarer

Også Jyske Bank, Nykredit og Spar Nord advarer deres kunder om svindlere, der forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af borgere.

Det samme gør Tryghedsambasadørene i Nørre Alslev, som er i dialogen med lokalpolitiet.

 

TÆNK DIG OM EN EKSTRA GANG, NÅR DU HÆVER DINE FERIEPENGE Den 1. oktober 2020 får du mulighed for at hæve dine...

Slået op af Tryghed i Nørre AlslevOnsdag den 30. september 2020

 

Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed understreger, at det udelukkende er ATP, der udbetaler pengene.

Rigspolitiet: Tænk dig om en ekstra gang

Hos Rigspolitiet anbefaler de, at man følger politiets råd. Og opfordrer alle til at tænke sig om en ekstra gang, hvis man bliver kontaktet om udbetaling af feriepenge.

GODE RÅD

Der er indtil nu  bestilt udbetalinger af 25 milliarder kroner indefrosne feriepenge. Det viser en opgørelse fra ATP klokken 16.00 onsdag eftermiddag. 

Over 1 million danskere har bedt om at få penge udbetalt.