National madspildsdag: Sådan undgår du at smide mad ud

Tirsdag er første nationale madspildsdag. Virksomheder skriver under på, at de vil reducere madspild med 50 procent inden 2030. Men hvad kan du selv gøre?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmark har fået en ny mærkedag.

29. september er kåret til ”Danmarks nationale madspildsdag”, og dagen handler om at sætte fokus på, hvordan vi kan undgå madspild.

Men hvordan gør man det egentlig bedst som forbruger?

Vi kender alle til de rester, vi ikke lige fik spist eller de grøntsager, der blev rådne i bunden af skuffen.

Anette Kamuk, der til daglig er lektor på Ernærings- og sundhedsuddannelsen på Professionshøjskolen Absalon i Sorø, giver herunde en række gode tips til, hvordan du undgår at smide mad ud.

Fire hovedpunkter, som man kan følge og fokusere på:

SMID IKKE UD:

BRUG DET HELE

DEN LILLE RET MED DEN STORE SMAG:

DROP ORDET "RESTER"