Minister vil stoppe danskernes hamstring - forbud kan være på vej

Mange købte ivrigt ind onsdag aften, men der er ingen grund til hamstring, siger fødevareminister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgere over hele landet har hamstret fødevarer og toiletpapir onsdag aften.

Det er sket, efter at det på et pressemøde blev meldt ud, at flere områder bliver lukket ned for at mindske risikoen for coronasmitte. Blandt andet bliver en stor del af de offentligt ansatte sendt hjem.

c856df3f-8111-4346-8945-240433d12d42-67360-000024545ca30232.jpg
Læs også
Folk stormer supermarkeder efter nye coronatiltag
c856df3f-8111-4346-8945-240433d12d42-67360-000024545ca30232.jpg
Læs også
Folk stormer supermarkeder efter nye coronatiltag

Men der er slet ingen grund til at storindkøbe fødevarer, mener fødevareminister Mogens Jensen (S).

- Der er på en lang række områder behov for, at vi gør nogle ting for at sikre, at der ikke opstår problemer i kølvandet på coronasmitten.

- Et af de steder, hvor vi ikke behøver at gøre noget anderledes, er lige præcis, hvordan vi handler. Der er ikke problemer med vores fødevareforsyninger. Der er rigeligt, siger han.

Efter det overvældende pres fra kunder har fødevareministeren og erhvervsminister Simon Kollerup indkaldt til pressemøde klokken 9, hvor de vil give et kort overblik over den aktuelle situationen i detailhandlen og orientere om regeringens tiltag for at sikre forsyningssikkerheden i fødevarebranchen fremover.

Butikkerne kan sætte grænser

Fødevareforsyningerne er tilpasset borgernes normale købsvaner, men hvis alle køber meget ind på samme tid, kan det skabe udfordringer. Det burde dog slet ikke komme dertil, mener ministeren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Onsdag var der tomme hylder i Netto i Ringsted efter statsministerens pressemøde omkring COVID-19.
Onsdag var der tomme hylder i Netto i Ringsted efter statsministerens pressemøde omkring COVID-19. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fortsætter hamstringen, kan butikkerne sætte grænser for, hvor meget hver kunde må købe. Er det stadig ikke tilstrækkeligt, er der mulighed for at indføre forbud mod hamstring, oplyser Mogens Jensen.

- Det er klart, at vi er klar til at gøre det, der skal til for at sikre en fornuftig fordeling af fødevarer, hvis der opstår hamstring i stor stil. Det er også derfor, at det må stå klart, at der ikke er nogen grund til at hamstre.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Folk står i kø for at komme ind i butikken. Der er ikke parkeringspladser nok, og folk holder i kø på at få en plads, fortæller et øjenvidne på stedet ved Bilka i Slagelse til TV2 ØST.
- Folk står i kø for at komme ind i butikken. Der er ikke parkeringspladser nok, og folk holder i kø på at få en plads, fortæller et øjenvidne på stedet ved Bilka i Slagelse til TV2 ØST. Foto: Lind Foto

- Opfordringen herfra er: Stop med det. Handl ind, som du plejer. Der er ikke grund til andet, siger fødevareministeren.


Nyhedsoverblik