Medier: Rigsrevisionen skal undersøge rod med varmechecks

Ifølge DR og TV 2 har Statsrevisorerne besluttet, at omstændighederne omkring udbetaling skal undersøges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rigsrevisionen skal undersøge omstændighederne omkring udbetalingen af de såkaldte skattefri varmechecks på 6000 kroner, som tilsammen løber op i over 2,5 milliarder kroner.

Det skriver DR og TV 2. De to medier erfarer, at beslutningen blev truffet mandag på et møde hos Statsrevisorerne.

Varmechecken er et skattefrit engangsbeløb på 6000 kroner, som i august blev udbetalt til over 400.000 danskere for at hjælpe dem igennem energikrisen.

Siden udbetalingen i august blev det dog afsløret, at en del varmechecks er blevet udbetalt til borgere, der ikke havde brug for pengene.

De uberettigede udbetalinger er sket, fordi oplysninger i BBR-registret enten var forældede eller forkerte.

Det betyder, at flere borgere står registreret med et gasfyr, som de for længst har udskiftet. Dermed har de ikke ret til varmechecken.

Statsminister fortryder ikke udbetalingen

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde for nylig på et pressemøde, at hun ikke fortryder udbetalingen.

- Vi har ikke fortrudt, at vi har lavet en målrettet hjælp, men det er selvfølgelig beklageligt, at der i den forbindelse er opstået nogle problemer, sagde hun.

Læs også
V og K beder Rigsrevisionen undersøge sag om varmecheck
Læs også
V og K beder Rigsrevisionen undersøge sag om varmecheck

I sidste uge skrev Ekstra Bladet, at mellem 40 og 70 borgere i Danmark havde henvendt sig til myndighederne for frivilligt at betale deres varmecheck tilbage.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) meddelte i august, at han havde igangsat et "kritisk eftersyn" af sagen.

Dan Jørgensen indrømmede over for TV 2 i august, at regeringen kendte risikoen for fejl, da Folketinget i april 2022 vedtog loven om udbetaling af varmechecks.

Regeringen valgte dog alligevel at overføre pengene automatisk "for at få pengene ud hurtigt, og så kan der ske fejl," sagde han til TV 2.