Det meste klappede, da der torsdag blev afholdt maddag 2021. Alligevel gik det meste i fisk.
Temaet for årets maddag var nemlig sild - og børnene i børnehaver og vuggestuer gik sammen om at hjælpe hinanden med at klargøre den traditionelle danske spise.
Hundredevis af daginstitutioner i vores område var med i Maddag 2021, der arrangeres af Kost og Ernæringsforbundet sammen med FOA.
47 procent af alle børnehaver har i dag en madordning - og det er ifølge arrangørerne med til at sikre børnene god og sund ernæring. Et af formålene med dagen er da også at sætte fokus på madordningerne.
Også i Eventyrhuset i Kalundborg var man torsdag med i maddagen - og for mange af børnene er det første gang, at de rører døde fisk.
- De børn, vi har her, de er faktisk meget interesserede i alting og røre ved det, det er ikke sikkert, de spiser det, men de rører det og det synes vi jo er dejligt, siger Kirsten Herløv, der er kostfaglig leder i Eventyrhuset.
Skal opleve alt slags mad
Håbet er, at børnene kan blive fortrolige med alt slags mad.
- Altså vi er jo rigtig optagede af lighed i sundhed og madordninger er faktisk et vigtigt skridt i den retning, det kan jo ikke det hele med en madordning, men det betyder rigtig meget at børnene sidder og spiser det samme, siger Ghita Parry, der er formand for Kost- og Ernæringsforbundet.
Flest daginstitutioner i større byer har madordninger.
- Vi ser det som en investering i fremtiden at børn får kendskab til hvor kommer mad fra, at de lærer at spise sammen at de lærer at lytte og være sammen, det kan man godt bruge mad og råvarer til, siger Ghita Parry.