Konkurrence hylder regionens skønneste have - sådan melder du dig til

TV2 ØST gentager succesen fra 2016 og går igen på jagt efter regionens skønneste have. Og du kan også være med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fuchsiaer med mere end 50 år på bagen, store bananpalmer, adskillige krukker med blomster og to små søer med fisk og åkander. En have i harmoni. 

quote Der er meget, vi ikke kan lige nu. Men man kan i hvert fald gå i haven

Sille Roulund, vært, Den Skønneste Have

Det var nogle af stikordene, da Kurt Aagaard Johansen og Terne Lykke Nielsens have i Gl. Tølløse blev kåret som Den Skønneste Have i regionen på TV2 ØST i 2016. 

Og nu er det tid til at gentage succesen. Til efteråret er TV2 ØST nemlig vært for endnu en udgave af konkurrencen. 

- Vi gør det, fordi det er en oplagt mulighed. Der er så mange, der bruger tid i haven, fordi der er meget, vi ikke kan lige nu. Men man kan i hvert fald gå i haven. Det vil vi gerne hylde, fortæller Sille Roulund, der præcis som sidst skal være vært på programmet. 

Sådan deltager du:

- Nogle af haverne bliver udvalgt, og så kommer vi på besøg hen over sommeren. Tre dommere udvælger finalisterne, og så kan seerne stemme om, hvilken have, de synes, er den skønneste, siger Sille Roulund. 

Haven blev berømt

Og da Kurt og Terne vandt var der hele 80 procent af seerne, der syntes, at de skulle løbe med æren og løvblæseren, hækklipperen, kæmpekrukke og gavekortet på 1000 kroner til Amphora Krukker i Munke Bjergby. 

Men udover præmierne fik Kurt Aagaard Johansen og Terne Lykke Nielsen også noget andet ud af sejren. Haven, som parret har passet i mere end 30 år, blev nemlig berømt. 

- Der har aldrig været så meget røre omkring den her have. Allerede dagen efter jeres besøg blev vi genkendt på den lokale genbrugsplads. Jeg steg ud af bilen, og så stod den første der og spurgte, om han måtte komme og se haven. Det var mægtig skægt. Mindst 70 har været her at se haven, siden I var her, fortalte Kurt Aagaard Johansen den aften i oktober 2016, da hans have blev kåret som vinder af konkurrencen. 

Artiklen fortsætter under billederne.

Kurt og Terne var meget lykkelige for sejren.
Kurt og Terne var meget lykkelige for sejren. Foto: TV ØST
 
 
 
 

Et ændret liv

Og den store opmærksomhed er fortsat, fortæller Sille Roulund. 

- De har brugt over 30 år på at opbygge den have, og nu hvor Kurt er blevet pensionist, bruger han faktisk al tid i haven. Han har fortalt, at sejren har ændret hans liv. Han holder mange åbne haver. Ja, han laver faktisk ikke andet end at være i haven, siger hun. 

Den Skønneste Have 2020 bliver sendt henover sommeren, hvor Sille Roulund besøger deltagerne og bliver vist rundt i haven, og så bliver konkurrencen afgjort til efteråret.

Programmerne bliver sendt som en del af Tæt På efter nyhedsudsendelsen på TV2 ØST.