Idrætsudøverne glæder sig: - Det har været svært at undvære

Udsigten til, at svømmehaller og fitnesscentre nu kan åbne, vækker glæde blandt idrætsudøverne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De har stået gabende tomme i månedsvis, men nu har regeringen givet grønt lys til en længe ventet genåbning af landets fitnesscentre.

- Vi er bare superglade for, at der nu sker noget konkret, siger Johan Pedersen, der er daglig leder i Fair Fitness, som driver 23 centre på Sjælland.

Retningslinjerne til genåbningen af blandt andet fitnesscentre og svømmehaller er ikke offentliggjort endnu, men det forventes at de bliver fremlagt i løbet af mandag.

quote Vi er bare superglade for, at der nu sker noget konkret

Johan Pedersen, daglig leder, Fair Fitness.

Derfor kan de i Fair Fitness endnu ikke sige, præcis hvornår de kan åbne dørene for deres medlemmer, men udsigten til igen at kunne pumpe løs i centrene vækker stor glæde hos dem, der plejede at komme i centrene inden coronakrisen.

- Jeg har glædet mig som et lille barn længe, siger Thomas Brian Kristensen, der er medlem i Fair Fitness i Fensmark.

- Jeg har prøvet med noget hjemmetræning, og det er slet ikke det samme, så jeg glæder mig helt vildt til at komme derned igen, siger han.

Også Tina Richard, der er medlem Fair Fitness Næstved, glæder sig.

- Det har været svært at undvære det, vil jeg sige, siger hun.

Slut med tørsvømning

Også svømmehallerne er kommet med i genåbningens fase 3, og det vækker stor glæde i Ringsted Svømmeklub, hvor medlemmerne har tørstet efter at komme i gang igen.

- Det er rigtig skønt. Vi har en masse svømmere, der har savnet at svømme, siger Michael Burø Redke, bestyrelsesmedlem i Ringsted Svømmeklub.

Artiklen fortsætter under billedet.

Svømmere har måttet hoppe i havet for at træne under nedlukningen.
Svømmere har måttet hoppe i havet for at træne under nedlukningen.

For at holde formen ved lige under nedlukningen har medlemmerne af Ringsted Svømmeklub blandt andet trænet ved at svømme i havet.

Men der er også dem, der har forsøgt at svømme på land.

Den teknik kaldes tørsvømning og er en øvelse, hvor man for eksempel ligger på maven på en skammel eller et skateboard og øver svømmetage med arme og ben, men det er langt fra det samme, som at hoppe i vandet.

VIDEO: Ringsted Svømmeklub havde mange gode bud på tørsvømning, når man ikke kan komme i svømmehallen.

     

God afstand og masser af sprit

Når fitnesscentrene åbner igen bliver det med en opfordring til brugerne om at holde afstand og have god hygiejne, fortæller Johan Pedersen fra Fair Fitness.

- Vi har gjort, hvad vi kan, ud fra hvad vi kender af anbefalinger, siger han.

- Dem prøver vi at leve op til, og så bruger vi vores egen sunde fornuft og tænker, hvad kan vi forvente, der kommer af restriktioner, så vi, når retningslinjerne kommer, er så tæt på, at vi næsten er i mål eller faktisk allerede efterlever dem, siger Johan Pedersen.

Lalandia
Læs også
Lalandia åbner igen i morgen - også for badende gæster
Lalandia
Læs også
Lalandia åbner igen i morgen - også for badende gæster

Når Fair Fitness åbner igen bliver det med øget fokus på afspritning af maskiner og andet udstyr samt at medlemmerne skal holde afstand. 

- Det er selvfølgelig umuligt at holde øje med hver og en, der kommer herind, men heldigvis, så har vi kunnet se, at folk generelt over de sidste par måneder har lært at forstå den her smitterisiko og sørger for at spritte af, siger Johan Pedersen.

- Så vi har egentlig god tillid til, at folk selv formår at tage ansvar, siger han.

De nye retningslinjer betyder også, at der igen kan spilles fodbold- og håndboldkampe på amatørniveau. Det skyldes blandt andet, at Folketinget har besluttet at lempe forsamlingsforbuddet, så op til 50 personer må samles gældende fra mandag.

Når fitnesscentrene åbner igen bliver det med øget fokus på afspritning af maskiner og andet udstyr.
Når fitnesscentrene åbner igen bliver det med øget fokus på afspritning af maskiner og andet udstyr. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST