I nat fik 94.604 ansøgere svar på, om de er kommet ind på drømmestudiet

Mille Nøhr Hansen fra Ørslev ved Vordingborg og Caroline Kemner fra Fårevejle er nogle af dem, der i nat fik svar på, om de er optaget på en uddannelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mille Nørh Hansens farmor var revisor. Nu håber hendes barnebarn fra Ørslev ved Vordingborg at gå i farmoderens fodspor.

- Tal og økonomi har altid sagt mig meget, siger Mille Nøhr Hansen, som blev færdig med en tre-årig HHX på ZBC i Vordingborg denne sommer.

quote Der er så mange muligheder, men det kan være svært at vælge

Mille Nøhr Hansen, Ørslev

Hun har søgt ind på den samfundsvidenkabelige bacheloruddannelse på Roskilde Universitetscenter, som hun vil kombinere med erhvervsøkonomi.

- Begge mine forældre er ret glade for, at jeg har en idé om, hvad jeg gerne vil. Der er så mange muligheder, men det kan være svært at vælge.

I nat får Mille Nøhr Hansen og  94.603 andre ansøgere så svar på, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen.

- Jeg burde have en okay chance, siger Mille Nøhr Hansen, som kom ud med et snit på 7,5. Sidste år var adgangskravet 5,7 på kvote 1.

I alt får 69.526 i nat at vide, at de er optaget på en videregående uddannelse. Dermed er rekorden på 66.439 fra 2016 slået.

Mille Nøhr Hansen havde overvejet at tage et sabbatår, men føler egentlig ikke, at hun har behov for det.

- Jeg kan godt lide at gå i skole, så vil jeg bare gerne have min uddannelse, så kan jeg måske rejse bagefter, siger hun.

Caroline vil studere i Holbæk

I den anden ende af TV 2 ØSTs sendeområde krydser Caroline Kemner fingre for, at hun får sit studieønske opfyldt.

quote Jeg håber virkelig, for det er nu, jeg er klar.

Caroline Kemner, Holbæk

Den 20-årige kvinde fra Fårevejle i Odsherred har søgt ind på finansøkonom på Erhvervsakademi Zealand i Holbæk.

- Jeg er rigtig spændt, især fordi flere har søgt ind på uddannelsen i år, siger Caroline Kemner, som har en HHX fra sidste år med et gennemsnit på 8,1.

Caroline Kemner kommer fra Fårevejle, men er netop flyttet til Holbæk, hvor hun håber at kunne starte på finansøkonomi på Zealand Erhvervsakademi til september.
Caroline Kemner kommer fra Fårevejle, men er netop flyttet til Holbæk, hvor hun håber at kunne starte på finansøkonomi på Zealand Erhvervsakademi til september. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Erhvervsakademi Zealand udbyder finansøkonomuddannelsen i både Næstved og Holbæk. Sidste år krævede det et snit på 5,7 at komme ind på den to-årige uddannelse, men i år har 20 procent flere søgt ind.

- Folk kan jo ikke rigtig komme ud at rejse i deres sabbatår på grund af coronavirus, så de søger direkte, istedet for at vente, fortæller Caroline Kemner.

Vil gerne sælge huse

Det er tv-programmer som Hammerslag og I Hus til Halsen, der har fået Caroline Kemner til at søge ind på finansøkonomuddannelsen.

- Det ser bare mega spændende ud, fortæller Caroline Kemner.

Hun har søgt ind på finansøkonom, fordi hun har hørt, den er god at have, inden man søger ind som trainee som ejendomsmægler.

Faktisk har hun slet ikke søgt ind på andre uddannelser.

-  Det skal være den, og hvis ikke jeg kommer ind, så tager jeg et sabbatår mere. Men jeg håber virkelig, for det er nu, jeg er klar.


Nyhedsoverblik