¨

I har stemt: Her er årets bedste rapsmark-foto

Hundredevis har delt billeder, og tusindvis har stemt. Nu er vinderen af TV2 ØSTs årlige rapsmark-fotokonkurrence fundet.

Måske særligt i år har vi haft brug for at kigge, tage billeder og dele fotos af de smukke gule rapsmarker, der blomstrer netop nu.

Det gør de hvert år ved denne tid. Men i år har vi alle i vores hverdag været præget af coronavirus og dens konsekvenser, men rapsmarkerne står ligeså gult og flot, som de plejer.

Traditionen tro skød vi 18. april en konkurrence i gang med en ganske enkel opgave: Tag årets bedste billede af en rapsmark - og vær gerne kreativ.

Der kunne jeg godt se, han gik, og så vendte han sig pludselig rundt og kiggede på mig

Brian Dahl

Over 300 billeder - 12 i finalen

I alt har vi modtaget over 300 billeder af de gule marker, og vi har her på TV2 ØST udvalgt 12 billeder til finalen, og lod vores brugere på Facebook stemme om det bedste. Selvom der var mange flotte billeder, var der dog en ret entydig vinder.

Brian Dahls foto løber suverænt med sejren med 923 likes på Facebook. Her er tale om et billede af en lille brunpelset gæst i rapsmarken i Havrebjerg ved Slagelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Brian Dahl

100 procent naturligt og ikke iscenesat

Brian Dahl fortæller, at rapsmarken ligger tæt på hans hjem, og han tit går tur med sit kamera i området.

- Jeg tror, han står en små hundrede meter fra mig. Jeg var bare en tur ude at gå i rapsmarken, og så fik jeg vendt mig rundt i nogle af de der hjulspor. Der kunne jeg godt se, han gik, og så vendte han sig pludselig rundt og kiggede på mig. Og så skyndte jeg mig at skyde billedet.

Dette er et naturligt billede. Der er man på rette sted på rette tidspunkt

Karen Petersen

Brugerne på Facebook virker til at være begejstret for, at billedet er naturligt.

- Dette er et naturligt billede. Der er man på rette sted på rette tidspunkt. Det er et smukt billede, skriver Karen Petersen.

- Det er så flot - så naturligt - så smukt, skriver Iben Ravn Poulsen.

- 100% naturligt og ikke iscenesat, skriver Karina Pedersen.

Billedet er taget med et ældre kamera

Der var ifølge Brian Dahl ikke meget ved billedet, der var planlagt på forhånd. Han spottede råbukken på en af sine sædvanlige gåture i området.

- Jeg er en ganske almindelig lille amatør med et lidt ældre kamera, som jeg altid har på mig. Det er Sony kamera, A58, siger Brian Dahl.

Han bor selv lige ved siden af den gule rapsmark, han har fotograferet.

- Haven ligger lige op til marken. Vi har en syv-otte stykker, der går ude på græsset i folden hver eneste dag. De er der sådan set døgnets 24 timer, siger Brian Dahl.

Se alle billederne her:

2. pladsen for det foto, som I har stemt mest på går til Jakob Arthur Andersen fra Falster. Hans billede har fået 482 likes.

Klokken 2.30 om natten i Meelse på Falster. Foto: Jakob Arthur Andersen, Meelse, Falster

Og 3. pladsen går til Dorte Irene Sattrup Lund-Nielsen, der har taget billedet her af de to sorte heste. Billedet har fået 358 likes.

To sorte heste har taget opstilling og giver kontrast til den gule rapsmark på Møn. Foto: Dorte Irene Sattrup Lund-Nielsen

På vej hjem fra indsats i Nyråd. Foto: Nadia Mai Friis, Vordingborg

Rapsmark på Asnæshalvøen i Kalundborg. Foto: Lene Meincke Nielsen, Kalundborg

Ida har fotograferet sin hund i en rapsmark udenfor Næstved. Foto: Ida Borberg, Næstved

3-årige Siff ved rapsmark ved Tystrup Bavelse Søen. Foto: Sabina Louise Jappe

Rapsmark på Næstvedvej lige før Remkoldevej, klokken 20.21 Foto: Jesper Grundtvig, Næstved

Karoline Bach i rapsmarken ved Store Ladegård i Sorø. Hun storsmiler til fotografen, storesøster Josefine Bach, fordi hun lige har fået besked om, at hun har fået drømme lejligheden. Indsendt af mor, Lene Bach Foto: Josefine Bach

Jytte Berthou har indsendt dette motiv af piger i  en rapsmark ved Tornved nær Jyderup. Foto: Jytte Berthou

Michael Clausen har taget et billede af datteren Lærke Clausen og ponyen Isabella i en mark i Nørre Alslev. Foto: Michael Clausen, Nørre Alslev tag

Xander på 5 år, født i Bobo, Burkina Faso, er for første gang på tur i en rapsmark tæt på sin børnehave i Hallelev, Vestsjælland. Foto: Christina Højsgaard, Dianalund

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App