Hundredvis af nye arbejdspladser på vej: - Det er svært at være pessimist

Antallet af arbejdspladser i Nakskov kan inden længe blive forøget markant.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I november 2023, kunne TV2 ØST fortælle, at Vestas-fabrikken i Nakskov sammen med fabrikkerne i Lem og Lindø var i spil til samlet 300 nye arbejdspladser, hvoraf 100 stod til at lande på Lolland.

Men nu viser det sig, at jobtallet kan blive langt større.

quote Det er rigtig dejligt, det er den vej, det går – det er jo ikke forundt for alle rundt om i Danmark

Vibeke Grave (S), byrådsmedlem, Lolland Kommune

Det kan Folketidende fortælle i dag, hvilket Vestas også bekræfter over for TV2 ØST.

- Vi forventer at ansætte mellem 250 og 300 indtil sommeren 2025, siger Claes Lautrup Cunliffe, der er pressemedarbejder i Vestas.

Oplever stigende efterspørgsel

Claes Lautrup Cunliffe vil dog ikke sige yderligere om forventningerne på nuværende tidspunkt, eller hvad der har gjort, at vindmølleproducenten ser ind i behovet for endnu flere ansatte på Lolland.

Vestas har tidligere oplyst, at det er forventningerne om en stigende efterspørgsel på havmøller, der har øget behovet for ansatte.

Læs også
Bank vil redde byer fra butiksdød
Læs også
Bank vil redde byer fra butiksdød

På fabrikken i Nakskov producerer Vestas vinger til sine vindmøller af typen V236-15.0 MW. På denne mølletype er vingerne 115,5 meter lange.

I dag har virksomheden cirka 460 ansatte i Nakskov.

Nakskov har, når man ser tilbage i tiden, haft nogle voldsomme nedture – ikke mindst da skibsværftet lukkede i 1987 med tabet af hundredvis af arbejdspladser.
Nakskov har, når man ser tilbage i tiden, haft nogle voldsomme nedture – ikke mindst da skibsværftet lukkede i 1987 med tabet af hundredvis af arbejdspladser. Foto: Sylvest Jensen Luftfoto / Det Kgl. Bibliotek

Politisk vækker nyheden jubel.

- Det er en rigtig god nyhed for os. Sammen med at tunnel-elementfabrikken i Rødby bliver permanent, er det svært at være pessimist, siger Vibeke Grave (S), der er medlem af byrådet og formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i i Lolland Kommune.

- Det er rigtig dejligt, at det er den vej, det går – det er jo ikke forundt for alle rundt om i Danmark, tilføjer hun.

Nedtur vendt til optur

Nakskov har, når man ser tilbage i tiden, haft nogle voldsomme nedture – ikke mindst da skibsværftet lukkede i 1987 med tabet af hundredvis af arbejdspladser.

Vestas åbnede sin første fabrik i Nakskov i 1999 for produktion af vinger. De første eksemplarer var 32 meter lange, mod over 115 meter i dag.

Vibeke Grave (S), medlem af byrådet og formand for i Lolland Kommunes Social- og Arbejdsmarkedsudvalg, ser nyheden som et bevis på den positive udvikling Lolland er i.
Vibeke Grave (S), medlem af byrådet og formand for i Lolland Kommunes Social- og Arbejdsmarkedsudvalg, ser nyheden som et bevis på den positive udvikling Lolland er i. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

I 2010 blev samtlige dengang 430 ansatte afskediget, da fabrikken lukkede, og i 2015 genopstod vingefabrikken – i første omgang med 50 stillinger. Det tal er ifølge Vestas siden vokset til omkring 460 ansatte.

Og hvis alt går efter planen, vil yderligere op mod 300 stillinger blive oprettet frem mod 2025.

Vibeke Grave er ikke nervøs for, at en lignende nedtur skal ramme den Østlollandske havneby igen.

Læs også
Kvinderne var stor del af skibsværftet - men deres historie mangler
Læs også
Kvinderne var stor del af skibsværftet - men deres historie mangler

- Vestas står ikke alene – virksomheden har været lønførende og på den måde tiltrukket arbejdskraft, og i dag har flere typer af virksomheder med grøn karakter valgt at placere sig i vores kommune, siger hun og tilføjer:

- Så vi kommer aldrig tilbage til de tider, hvor vi var dybt afhængig af en virksomhed.



Nyhedsoverblik