Her bliver pinsetrafikken værst

Mange vil formentlig køre vestpå fredag mellem klokken 13.00 og 19.00 og man kan derfor med fordel undgå visse veje.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

2. pinsedag er en fridag for langt de fleste, og derfor er der givetvis en del, der benytter muligheden for at tage et forlænget sommerhusophold i den kommende weekend.

Det er i hvert fald forventningen hos Vejdirektoratet, der af samme årsag forventer tæt trafik på en række veje fredag eftermiddag.

Særligt i tidsrummet mellem klokken 13.00 og 19.00 fredag ventes der mange biler i det vestgående spor på motorvej E20 og på rute 21 mod Sjællands Odde.

På samme måde forventes der flere steder i landet at komme ekstra tryk på vejnettet lørdag i perioden fra 11.00 til 14.00 - specielt i sommerhusområderne.

Falder sammen med royalt løb

Derfor skal man tage højde for, at der kan opstå kø, og at rejsetiden kan blive forlænget.

Og allerbedst er det, hvis man følger Vejdirektoratets anbefaling om helt at undgå at bevæge sig ud på vejene i de pågældende tidsrum.

Der afholdes Royal Run i Kalundborg.
Der afholdes Royal Run i Kalundborg. Foto: Jesper Sandbirk - TV2 ØST

2. pinsedag afholdes der derudover Royal Run i fem af landets byer, blandt andet Kalundborg, hvilket også resulterer i ekstraordinært mange biler på vejene oven i den normale hjemtrafik fra sommerhusområderne.

En af værtsbyerne er Fredericia, hvor E20 møder E47. Her må der også forventes pres på trafikken i perioden fra 8.30 til 12.00.


Nyhedsoverblik