Formand opfordrer skovejere til at hjælpe - brænde er i restordre

Brancheforeningsformand opfordrer danske skovejere til at tynde ud i deres uberørte skove, så der er brænde nok til de kommende vintre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Flere danske skovejere, offentlige og private, bør benytte lejligheden til nu at få tyndet bæredygtigt ud i deres måske uberørte skove og samtidig tjene en ekstra skilling, så der også kan være tørt brænde nok til de kommende vintre.

Sådan lyder en opfordring fra formanden for Danske Pejsebutikkers Brancheforening (DPB) Tommy Lundholm Kristensen i en pressemeddelelse.

quote Det er simpelthen nærmest umuligt at følge med

Tommy Lundholm Kristensen, formand, DPB

En væsentlig del af det brænde, som man plejer at kunne købe hos eksempelvis danske byggemarkeder og brændeforhandlere, er nemlig ofte i restordre for tiden. Og det bekymrer Tommy Lundholm Kristensen. Derfor håber han på, at alle danske skovejere allerede nu melder sig på banen.

- Så kommer vi alle varme gennem ikke bare denne, men også de kommende vintre til ikke helt så skyhøje fyringspriser, lyder det fra formanden i pressemeddelelsen.

Ifølge Tommy Lundholm Kristensen er rekordmange private allerede begyndt at sætte brænde fra deres egne skovstykker til salg på eksempelvis Facebook eller Den Blå Avis.

Enorm efterspørgsel på brændeovne

Udover skyhøje priser på brænde har brændeovns- og pejseforhandlere også travlt med at installere brændeovne til de danskere, der ønsker et supplement til deres nuværende varmekilde såsom gasfyr.

Storebæltsbroen nu
Læs også
Energikrise: Storebæltsbroen skruer ned for lyset
Storebæltsbroen nu
Læs også
Energikrise: Storebæltsbroen skruer ned for lyset

- Det er simpelthen nærmest umuligt at følge med, skønt vi arbejder næsten i døgndrift og tager alle weekender i brug, udtaler Tommy Lundholm Kristensen i pressemeddelelsen.

Efterspørgslen på brændeovn steg allerede markant hen over sommeren og topper lige nu, hvor vi snart går ind i vinterhalvårets fyringssæson.


Nyhedsoverblik