Fodboldfans kan vende tilbage til tribunerne: - Det er super vigtigt

Som et led i genåbningen af landet må fodboldfans vende tilbage på stadion i flere af landets bedste rækker. Det glæder båder klubber og fans.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Duften af græs, fadøl og ristede pølser er inden for rækkevidde hos fodboldfans landet over.

Fra den 21. april må fodboldklubber i landets bedste rækker igen invitere fans på stadion. Det sker som et led i den aftale om yderligere genåbning, alle Folketingets partier - på nær Nye Borgerlige – vedtog sent torsdag aften.

I TV2 ØSTs sendeområde får det blandt andet betydning for fire klubber i 2. division - landets tredjebedste række for herre.

- Det er noget, vi har længtes efter i rigtig lang tid. At spille fodbold for tomme tribuner er lidt som at stikke tungen ud ad vinduet, siger Peter Nielsen, der er administrerende direktør i Næstved BK.

Artiklen fortsætter under billedet.

Direktør Peter Nielsen i Næstved Boldklub.
Direktør Peter Nielsen i Næstved Boldklub. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Foruden De Grønne kan Slagelse B&I, Holbæk B&I samt Nykøbing FC se frem til at åbne stadionportene.

- Vi er super lykkelige. Det har vi været klar til længe. Jeg synes jo virkelig, man her under corona har fået øjnene op for, hvor meget det egentlig betyder, at der er fans på stadion, siger Axel Castenschiold, der er direktør i Nykøbing FC.

Mangler præcis udmelding

Det bliver dog ikke uden restriktioner, når de danske fodboldstadioner igen kan få besøg.

I genåbningsaftalen fremgår det, at klubberne skal følge forskellige retningslinjer fra det, der er kendt som superligaordningen. En handlingsplan for afvikling af fodboldkampe med mere end 500 tilskuere, som er udviklet af Divisionsforeningen.

Over sommeren blev planen brugt til afvikling af 46 kampe i Superligaen og 1. division, landets to bedste fodboldrækker. Den 18. september blev ordningen dog suspenderet på grund af et stigende smittetal.

Det bliver blandt andet krævet, at klubberne har klart adskilte sektioner af højst 500 siddende tilskuere med 1 meters afstand med egen ind- og udgang, og så skal alle tilskuere have et gyldigt coronapas.

- Vi afventer en præcis udmelding fra Divisionsforeningen, og så skal vi sammen med vores sikkerhedschef i gang med at finde ud af, hvordan vi kan lukke folk ind i de forskellige sektioner og så videre, fortæller Axel Castenschiold.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Vi er super lykkelige. Det har vi været klar til længe. Jeg synes jo virkelig, man her under corona har fået øjnene op for, hvor meget det egentlig betyder, at der er fans på stadion, siger Axel Castenschiold, der er direktør i Nykøbing FC.
- Vi er super lykkelige. Det har vi været klar til længe. Jeg synes jo virkelig, man her under corona har fået øjnene op for, hvor meget det egentlig betyder, at der er fans på stadion, siger Axel Castenschiold, der er direktør i Nykøbing FC. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Selvom klubben ikke besidder samme ressourcer som en Superligaklub, så er direktøren fortrøstningsfuld i forhold til at administrere en kamp med mange restriktioner og retningslinjer.

- Selvom vores stadion er lidt oppe i årene, så har det forskellige indgange. Og vi har nogle gode folk på stadion, som kan håndtere det, både uddannede kontrollører og frivillige. Så det føler jeg sådan set, vi er godt klædt på til, siger han.

Axel Castenschiold vil ikke endnu komme med et bud på, hvor mange tilskuere der bliver plads til i Nykøbing under Superligaordnings retningslinjer. Første hjemmekamp efter 21. april er den 1. maj, hvor AB Tårnby kommer på besøg.

I Næstved er der plads til cirka 10.000 personer på stadion, hvis der ingen restriktioner er. Men tallet bliver væsentligt lavere, når de spiller første hjemmekamp den 30. april.

- Det kræver et stort benarbejde for os, men det er vi selvfølgelig klar til at yde. Vi må jeg lukke 500 ind per sektion, men det har vi slet ikke kapacitet til hernede. Så jeg tror, vi starter op i lidt lavere omfang, end hvad de gør i Superligaen, siger Peter Nielsen.

Han regner med, at der vil blive åbnet for cirka 1000 tilskuere i to sektioner på den ene tribune, som stadion har. Heraf bliver en del af dem til sponsorer.

- Det er super vigtigt

Hos fangruppen Nordkurven er det heller ikke gået nogens næse forbi, at de snart kan få lov til at komme på stadion og heppe på Isbjørnene fra Nykøbing Falster.

- Det er super vigtigt . Det er mere eller mindre førsteprioritet at komme på stadion, siger næstformand i fangruppen, Nicklas Holm.

- Der har været aktivitet i vores interne forum. Folk er meget glade, fortsætter han.

Artiklen fortsætter under billedet.

NFC rykker ned
Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

At Nicklas Holm og andre fans vender tilbage, vil spillerne kunne mærke. Det er Axel Castenschiold ikke i tvivl om.

- Spillerne brænder jo for at spille for vores egne tilskuere, også nu når vi ligger nummer 1. Så det giver lige et ekstra rygstød, det er der ingen tvivl om. Det bliver så meget federe, siger direktøren.