Få overblikket: Lokale naturprojekter støttes med en halv million

Friluftsrådet giver tilskud til 13 projekter i Region Sjælland. Se listen i artiklen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny skolehave i et samarbejde mellem skole og ældrecenter i Dalmose, tilskud til udendørs roaktiviteter for skoleelever hos Præstø Roklub og støtte til etableringen af et samlingssted for undervisning og bevægelse i det fri på Ubby fri- og efterskole.

Det er blot nogle af de 13 udendørsprojekter, som Friluftsrådet har valgt at støtte økonomisk i Region Sjælland med i alt 534.900 kroner. På landsplan har rådet støttet 92 projekter, der skal give børn bedre muligheder for udeliv i skoler og dagtilbud.

quote Vores håb er også, at børnene bliver præsenteret for det lokale foreningsliv

Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet

Fælles for projekterne, som Friluftsrådet har støttet er, at mange ansøgere som skoler og dagtilbud under coronapandemien har fået øjnene op for fordelene ved at rykke aktiviteter udendørs. 

Og det er en interesse, som rådet har bakket op om med den seneste uddeling af Udlodningsmidler til Friluftsliv. Her er uddelt i alt 4,3 millioner kroner i tilskud til projekter over hele landet.

- Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til at børn i skoler og dagtilbud kommer mere ud. Erfaringerne fra coronatiden har vist, at der er rigtig mange gode ting ved at flytte aktiviteter og undervisning udendørs.

- Men det bliver en endnu bedre oplevelse, hvis der er gode faciliteter og udstyr, som man kan bruge. Det er noget af det, som vi kan give tilskud til med Udlodningsmidler til Friluftsliv, udtaler Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet, i en pressemeddelelse.

Se liste over projekter i Region Sjælland

Friluftsrådet har støttet lokale initiativer, der gør det nemt for lærere og pædagoger at rykke aktiviteter og undervisning ud under åben himmel. Det har været et krav til projekterne, at de udføres i samarbejde med andre lokale aktører som for eksempel en friluftsforening.

- Vores håb er også, at børnene bliver præsenteret for det lokale foreningsliv, og måske får lyst til at dyrke friluftsliv i fritiden, siger Winni Grosbøll.