Efter PFAS-fund i æg: Minister vil undersøge flere fødevarer

Der er brug for klarhed over, hvor stort problemet med PFAS-stoffer i fødevarer er, siger fødevareminister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fødevareminister Jacob Jensen (V) vil have flere fødevarer undersøgt for muligt indhold af de såkaldte PFAS-stoffer.

Det sker, efter at der er blevet fundet forhøjede værdier af de skadelige stoffer i økologiske æg.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse torsdag.

- Sagen (om æggene, red.) understreger for mig et klart behov for, at vi har brug for større klarhed og overblik over, hvor omfattende et problem forøget PFAS-indhold i vores fødevarer er.

- Derfor har jeg bedt Fødevarestyrelsen om at igangsætte et bredere screeningsarbejde af PFAS i vores fødevarer, så vi bliver klogere og kan sætte ind, hvor der er brug for det, siger Jacob Jensen i pressemeddelelsen.

Ann Lyngberg
Læs også
Overlæge om fund af PFAS: - Vi skal ikke være bekymrede
Ann Lyngberg
Læs også
Overlæge om fund af PFAS: - Vi skal ikke være bekymrede

Fundet af PFAS i økoæg kom frem mandag, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggjorde en undersøgelse af æg fra hønsefarme i hele landet.

Der bliver i forvejen lavet stikprøver for PFAS fra Fødevarestyrelsens side. Men fremover skal et bredere udvalg af madvarer altså testes.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilke specifikke fødevarer der er tale om.