Direktør i Brugsen: - Vi vil beklæde Asnæs i Tour de France-farver

Allerede nu bliver der flere steder i regionen lagt i kakkelovnen til den helt store fest, når Tour de France-rytterne næste sommer kommer forbi deres by.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stor glæde i det nordvestsjællandske, efter at det tirsdag blev officielt, at verdens største cykelløb, Tour de France, kommer forbi området til næste sommer.

Det sker den 3. juli 2021 på den 199 kilometer lange 2. etape, hvor rytterne blandt andet kommer forbi Asnæs midtby og bakken Asnæs Indelukke.  

- Vi kan ikke markere det her nok, det er noget helt specielt og kommer formentlig ikke til at ske igen. Så vi har ét skud i bøssen, siger Brian Johansen.

Han er både bestyrelsesmedlem i Asnæs Centerforening og direktør i Asnæs og Omegns Brugsforening.

Han mener, at det er en enestående og helt unik mulighed for at brande området, og på trods af, at der er mange måneder til, er de indledende snakke om festivitasens udformning allerede begyndt.

- Vi vil beklæde Asnæs midtby i Tour de France-farver, lave events i centeret flere uger før og efter, mens Tour de France stadig er hot.

quote Jeg tror bestemt, at vi vil lave en form for <em>happening</em> ud af det

Bo Gormsen, formand, Rørby/Værslev Idrætsforening

- I Brugsen skal vi markere det og give folk en god oplevelse i form af fortærring af forskellig slags, uddele programmer med ruter, tidspunkter, og hvad der sker. Det er et kæmpe cirkus, som skal opleves.

Skal du selv ud og se det?
- Hvis det er muligt at finde en bonde, som har en mark, hvor man kan sidde højt oppe og se det hele fra, så skal jeg. Mon ikke, det er muligt at finde en god udkigspost, siger Brian Johansen.

Bliver der byfest i Rørby?

2. etape begynder i centrum af Roskilde og slutter i Nyborg.

Undervejs kører feltet også igennem Holbæk, Kalundborg og Slagelse kommuner og suser derfor forbi mange landsbyer. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Præsentationen af de danske Tour de France-etaper blev præsenteret i Vejle.
Præsentationen af de danske Tour de France-etaper blev præsenteret i Vejle. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En af dem er Rørby, en by i Kalundborg Kommune med 751 indbyggere, som rytterne vil passere på den store Slagelse Landevej.

Besøget vil utvivlsomt blive markeret i byens idrætsforening, Rørby/Værslev, fortæller formand Bo Gormsen - også selv om, foreningen ikke har en cykelafdeling. 

- Jeg tror bestemt, at vi vil lave en form for happening ud af det, eksempelvis storskærmsarrangement eller en byfest i forbindelse med løbet, siger han.

Se indslaget om præsentationen af Tour de France-etaperne: