Blå blok går sammen og foreslår mere frit valg til fødende og ældre

Det frie valg skal styrkes, mener seks borgerlige partiledere, der sammen præsenterer fem konkrete nedslag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danskernes frie valg skal styrkes.

Det kan blå bloks seks partiledere blive enige om, og tirsdag på et fælles pressemøde præsenterer de fem nedslag, der skal sætte "borgeren i centrum".

Der skal være udrednings- og behandlingsgaranti ved fertilitetsbehandling, fødende skal have frit valg til at vælge mellem offentlige og private tilbud, og elevfordeling på gymnasier efter forældres indkomst skal rulles tilbage.

Videre skal der være frie valg på ældreområdet, og alle kommuner skal have friplejehjem i løbet af næste valgperiode.

- Vi har det fælles mål, at vi ønsker en ny regering i Danmark, indleder Jakob Ellemann-Jensen (V) pressemødet i Fællessalen på Christiansborg.

- Vi er enige om, at den nye retning kommer til at give jer som borgere mere frihed.

- Under Socialdemokratiet er det gået den stik modsatte retning. De tror, at de ved bedre end dig. Når det kommer eksempelvis til, hvor du skal gå i gymnasiet, siger Venstre-formanden.

quote Frit valg er noget af det bedste absolut definerede ved det at være borgerlig

Søren Pape Poulsen

Blå blok ikke enige om foretrukken statsminister

Ud over Jakob Ellemann-Jensen er det Søren Pape Poulsen (K), Inger Støjberg (DD), Alex Vanopslagh (LA), Pernille Vermund (NB) og Morten Messerschmidt (DF), der udgør de seks borgerlige partiledere.

- Jeg er glad for, at vi kan stå her sammen. Frit valg er noget af det bedste absolut definerede ved det at være borgerlig. Signalere at familien og det enkelte menneske ikke er til for staten først og fremmest, men sig selv og sine, siger Søren Pape Poulsen.

- Til gengæld skal fællesskabet træde til med en hjælpende hånd, når det er nødvendigt, eksempelvis ved sygdom hvor par ikke kan få børn, siger han.

Hvem der skal være statsminister i stedet for Mette Frederiksen (S) i tilfælde af et blåt flertal efter valget 1, november, er de dog ikke enige om endnu.

Både Ellemann-Jensen og Pape går efter en plads i Statsministeriet, men ingen af de fire andre borgerlige partier har peget på en foretrukken statsministerkandidat endnu.


Nyhedsoverblik