Afgangselever er tilbage på skolebænken - med to meters afstand

Fra i dag mandag kan afgangselever gymnasier, HF og erhvervsuddannelserne få noget af deres hverdag tilbage. Men på en helt ny måde og med masser af regler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gensynsglæden er stor hos både rektor og eleverne.

- Det er godt at se jer igen. Godt at se, at I er live, lyder det fra læreren.

- Mega dejligt, siger Sarah Bærnholdt fra 3.z på Vordingborg Gymnasium.

Gymnasiet har været lukket, siden statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark for mere end en måned siden.

- Det er dejligt at få lov til at se sine venner igen og få noget mere normal undervisning, siger Mathias Dörge fra 3.v.

quote Jeg synes, det er lidt underligt

Sarah Bærnholdt

- I skal sidde med to meter imellem jer, og I skal have en fast plads. Så det beder jeg selvfølgelig om, at I respekterer, lyder det fra læreren, da timen går i gang.

- Jeg synes, det er lidt underligt, også fordi det ikke normalt er noget, man er vant til. Så det er en del anderledes. Jeg ved ikke, om jeg er god til det, men jeg prøver da, siger Sarah Bærnholdt.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Sarah Bærnholdt fra 3.z på Vordingborg Gymnasium synes, det er lidt underligt at være tilbage på gymnasiet igen, samtidig med man skal holde aftstand.
Sarah Bærnholdt fra 3.z på Vordingborg Gymnasium synes, det er lidt underligt at være tilbage på gymnasiet igen, samtidig med man skal holde aftstand. Foto: Arkivfoto

Sprit, håndvask, sprit igen

Også på EUX, der kombinerer en erhvervsuddannelse med studentereksamen, må de leve med afstand til hinanden, områder med adgang forbudt og høj hygiejne. Fællesarealerne i kantinen er spærret af, imens der er efterladt et lille hul åben til madlugen.

- Så har hver klasse 15 minutter, hvor man må gå ned og benytte den, siger Maria Ekdahl fra 1.e på ZBC i Vordingborg.

Når eleverne møder i skole om morgenen, skal de gå ind ad den samme indgang hver morgen og starte med at afspritte hænderne.

- Bagefter skal vi også ud og vaske hænder på toilettet med sæbe, og så skal vi faktisk spritte af en gang til for at være helt sikker på, at vi har rene hænder, siger Maria Ekdahl fra ZBC i Vordingborg.

Uddannelseschef: Måden, vi gerne vil undervise på, er ødelagt

quote Den måde, vi gerne vil undervise på og har øvet os på i lang tid, er ødelagt af alle disse mange regler

Carsten Toft Nielsen, uddannelseschef på ZBC Vordingborg

Selvom de er glade for at være tilbage, er det ikke under optimale forhold:

- Den måde, vi gerne vil undervise på og har øvet os på i lang tid, er ødelagt af alle disse mange regler, som vi skal overholde. Inden vi når hen til midten af juni, og det har været sidste skoledag, så er vi nok godt og grundige træt af alle reglerne, siger Carsten Toft Nielsen, uddannelseschef på ZBC Vordingborg.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Coronakrisen får også indflydelse på afslutningen af elevernes uddannelse. Afgangseleverne kommer kun til tre eksamener.
Coronakrisen får også indflydelse på afslutningen af elevernes uddannelse. Afgangseleverne kommer kun til tre eksamener. Foto: Arkivfoto

Ingen eksaminer i år

Coronakrisen får også indflydelse på afslutningen af elevernes uddannelse. De kommer kun til tre eksamener, årskarakteren kommer til at tælle i de øvrige fag.

quote Hvis man har lænet sig lidt for meget tilbage inden jul, så er ens årskarakter ikke lige de bedste

Sille Ishøi fra 1.e på ZBC i Vordingborg

- Jeg synes, det er lidt øv. Det tager en del af stressen, at vi kun skal op til tre eksaminer, men man kommer ikke op og viser, hvad man kan, siger Maria Ekdahl.

- Hvis man har lænet sig lidt for meget tilbage inden jul, så er ens årskarakter ikke lige de bedste, siger Sille Ishøi fra 1.e på ZBC i Vordingborg.

- Det er megatræls. Jeg havde glædet mig helt vildt meget til det. Det er det, man har set frem til, siden man startede, og det, man har set de ældre årgange gøre, så det er mega øv, at vi ikke skal gøre det sammen, siger Sarah Bærnholdt.