Årets bedste badehotel skal findes - flere lokale nomineret

Lige nu kan man stemme på årets bedste badehotel i Danmark 2020 - i et mildest talt specielt år. Sidste år vandt Rødvig Kro & Badehotel fra Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange danskere følger med mandag aften, når Hr. Weyse, grosser Georg Madsen og de andre efterhånden velkendte karakterer holder sommerferie på Andersens Badehotel i TV 2-serien Badehotellet.

Og selvom det nordjyske badehotel er fiktivt – skabt ved hjælp af kulisser og lamper i et studie i Albertslund - så er der mange helt virkelige badehoteller rundt omkring ved de danske kyster.

Men hvilket et er det bedste? 

quote Det vil da være en superfed anerkendelse at få

Hanne Dyremose, direktør, Strandhotel Røsnæs

Det kan man lige nu være med til at vælge i en afstemning hos turistvirksomheden OpdagDanmark. Og flere af de nominerede badehoteller ligger i TV2 ØSTs sendeområde, blandt andet Strandhotel Røsnæs ved Kalundborg.

- Det vil da være en superfed anerkendelse at få. Og den vil man da helt sikkert bruge markedsføringsmæssigt på en eller anden måde, siger hotellets direktør, Hanne Dyremose, om at være nomineret i konkurrencen.

Det er 4. gang, konkurrencen afholdes, og i år har brugerne af www.opdagdanmark.dk nomineret over 40 hoteller til prisen. Alle kan deltage i afstemningen ved at følge instruktionerne på OpdagDanmarks hjemmeside, hvor man også kan følge med i den aktuelle stilling.

Forsvarende mestre

Mens det nordvestsjællandske badehotel håber at løbe med sejren, har Jonas Skaaning allerede smagt sejrens sødme på mere sydøstlige kanter. 

quote Hele Rødvig blev så stolte. Det var som om, det var alles sejr

Jonas Skaaning, indehaver, Rødvig Kro & Badehotel

Han er indehaver af Rødvig Kro & Badehotel på Stevns, som er forsvarende mestre, efter de vandt konkurrencen for et år siden.

- Det var et meget tæt kapløb, og da vi så vinder, går det helt amok. Hele Rødvig blev så stolte. Det var som om, det var alles sejr, fortæller han.

- Det er et kæmpe skulderklap og betyder meget for en arbejdsplads, fortsætter Jonas Skaaning.

Læs også
Høj sol og en populær tv-serie sender gæster til badehotellerne som aldrig før
Læs også
Høj sol og en populær tv-serie sender gæster til badehotellerne som aldrig før

Badehotellet, der ligger ud til Østersøen, vandt konkurrencen med 3.327 stemmer lige foran Årøsund Badehotel ved Haderslev, som fik 3.178 stemmer.

Sejren blev fejret med åbent hus, kage og bobler. Og hotelejeren er ikke i tvivl om, at prisen som årets badehotel havde en positiv effekt.

- Vi har da fået noget omtale og nogle gæster, som vi ikke ellers havde fået, fordi det er spændende, siger Jonas Skaaning.

Rødvig Kro og Badehotel vandt konkurrencen sidste år.
Rødvig Kro og Badehotel vandt konkurrencen sidste år. Foto: Jonas Skaaning

Rødvig Kro & Badehotel er igen i år nomineret til prisen, og hotelejeren håber at kunne gentage succesen.

- Det ville være lige så fedt, men vi har da talt om, at ingen kan tage fra os, at vi vandt sidste år. Så det kan vi jo leve højt på, lyder det.

Et specielt år

Skulle det sydsjællandske badehotel brillere på ny, bliver fejringen dog med overvejende stor sandsynlighed helt anderledes nedtonet end sidste år. Dengang gik der blot et par uger, fra prisen var uddelt, til at det meste af Danmark – inklusiv badehoteller – var lukket ned på grund af den tiltagende covid-19-epidemi.

- Der er ingen tvivl om, at 2020 har været det vildeste år i vores tid, siger Jonas Skaaning, der kalder året en rutsjebanetur udover det sædvanlige.

- Vi starter med at blive kåret til Danmarks bedste badehotel og er helt oppe at ringe, så bliver vi lukket ned og er usikre på fremtiden, og så åbner vi igen og bliver væltet. Vi har aldrig oplevet et pres på vores booking, som vi havde i maj og juni, fortæller ejeren af Rødvig Kro & Badehotel, der over sommeren oplevede en omsætning, der var 20 procent større end normalt.

Det samme var historien på Strandhotel Røsnæs, hvor et nedslående forår blev erstattet af en sommer udover det sædvanlige.

- Vi havde en fantastisk sommer. Det var selvfølgelig med afstand, og vi kunne ikke have lige så mange i restauranten, som vi plejer, men juni, juli og august var rigtigt gode, fortæller Hanne Dyremose.

- Vi kunne jo ikke holde fester, men så valgte folk at komme og spise og hygge sig i stedet for, så på den måde fik vi fyldt pladserne op på en anden måde, fortsætter hoteldirektøren.

- Vi havde en fantastisk sommer. Det var selvfølgelig med afstand, og vi kunne ikke have lige så mange i restauranten, som vi plejer, men juni, juli og august var rigtigt gode, fortæller Hanne Dyremose, der er direktør på Strandhotel Røsnæs ved Kalundborg.
- Vi havde en fantastisk sommer. Det var selvfølgelig med afstand, og vi kunne ikke have lige så mange i restauranten, som vi plejer, men juni, juli og august var rigtigt gode, fortæller Hanne Dyremose, der er direktør på Strandhotel Røsnæs ved Kalundborg.

En fremragende sommer, hvor danskerne i højere grad ferierede inden for landets grænser, blev dog erstattet af endnu en nedlukning i slutningen af året, som indtil videre løber frem til 1. marts.

Begge hoteller har åbent for overnattende, men de må ikke holde deres restauranter åbne, som ellers er en stor del af oplevelsen på et badehotel.

Provinsiel romantik

Når danskerne stadig valfarter til badehotellerne, som – i flere tilfælde - har over hundrede år på bagen, så er det fordi de tilbyder noget andet end en hoteloplevelse i en storby, mener Hanne Dyremose. En slags provinsiel romantik.

- Vi er tæt på vandet og naturen, og der er masser af ro og fred. Så man kan finde hvile i sig selv, siger hun.

Jonas Skaaning er heller ikke i tvivl om, at naturen sammen med den historiske og ”typisk danske” oplevelse, badehotellerne tilbyder, er det helt store trækplaster.

- Det er jo også den drøm, som Badehotellet på TV 2 har vist. Vi har mange gæster, som siger, at det eneste, der mangler, er, at Hr. Weyse sidder og spiller lidt (klaver, red.) i hjørnet om aftenen, siger han.

Også Bandholm Hotel på Lolland er med i kapløbet om årets pris.

Afstemningen om årets badehotel i Danmark løber frem til 2. marts klokken 12 – dagen efter sidste afsnit af Badehotellets ottende sæson er løbet over skærmen.


Nyhedsoverblik