Eksundersøger vil holde pressemøde om Scandinavian Star

Søndag holder Flemming Thue Jensen pressemøde i Oslo, hvor han fortæller om sin private efterforskning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere hovedundersøger af branden på Scandinavian Star er søndag klar til at svare på spørgsmål om de to besætningsmedlemmer, som han mener at kunne bevise, stod bag dødsbranden på skibet i 1990.

 Det sker på et pressemøde i Oslo klokken 12.00, hvor han vil fortælle om "sin egen private efterforskning" til de norske medier.

- Jeg vil klæde norsk politi fuldstændig af, siger Flemming Thue Jensen til Ritzau om mødet, hvor han vil føre beviser for, at norsk politi ikke har gjort deres arbejde ordentligt i opklaringen af branden.

Tidligere er den danske lastbilchauffør Erik Mørk Andersen blevet udpeget som brandstifteren, men i 2014 blev anklagen mod ham trukket tilbage. Erik Mørk Andersen døde i branden.

- Jeg kommer til at sige så meget, så det står lysende klart for enhver, hvem det er. Men jeg sætter ikke navn på, siger han.

Flemming Thue Jensen var Søfartsstyrelsens hovedundersøger af branden på færgen, hvor 159 mennesker mistede livet natten til 7. april 1990 på vej fra Oslo til Frederikshavn.

      Han har holdt sin viden tilbage for medierne i 26 år, men har gået mundtligt videre med sin viden om brandforløbet til norsk politi i to omgange. Han er dog aldrig blevet indkaldt til en afhøring.

- Jeg har kørt min egen private efterforskning, for jeg har sat mig en mission her i livet, sandheden om Scandinavian Star skal fortælles nu. Jeg er 72 år, og når jeg bliver gravet ned, så forsvinder sandheden, siger han.

Flemming Thue Jensen var en af de første om bord på færgen, da den blev bugseret til Lysekil i Sverige, og siden besøget, har branden sat i ham.

Arrene på sjælen har også været medvirkende til, at han først er klar til stå frem i medierne i dag.

- Jeg var mentalt ikke i stand til det. Hver gang jeg begyndte at tænke på Scandinavian Star, så kom ligene kravlende, siger Flemming Thue Jensen til Ritzau.

/ritzau/