Bandekonflikt: Politiet lukker rockerborg efter skyderi

Fra tirsdag klokken 19 og 14 dage frem er der forbud mod adgang til rockergrupperingen Gremiums klubhus i Haslev, efter at der natten til tirsdag blev skudt mod stedet. politiet vurderer, at der er tale om en akut rocker/bandekonflikt.

Tema: Rockerkonflikt på Sjælland
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En akut konflikt i rocker/bandemiljøet udløser forbud mod adgang til Gremium klubhuset i Haslev.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har netop udstedt forbud mod enhver adgang til adressen Finlandsgade 27 i Haslev. Forbuddet gælder fra i dag tirsdag klokken 19 og 14 dage frem til og med den 16. februar 2016, oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Baggrunden for beslutningen er en akut konflikt mellem Gremium og Brothas, i hvilken forbindelse der natten til mandag er afgivet 16 skud mod Gremiums klubhus i Haslev. Klubhuset er beliggende i område med blandt andet en uddannelsesinstitution, en sportsklub og forskellige arbejdspladser. Ud fra efterforskninger og systematisk indsamling af oplysninger i relation til bande- og rockermiljøet, har politiet vurderet, at der er en risiko for at konflikten kan føre til flere skudepisoder.

- Vi er ikke i tvivl om, at der er en konflikt mellem grupperne, og vi kan ikke acceptere, at det skal udgøre en potentiel risiko for borgere, som færdes i det område, hvor Gremiums klubhus ligger, siger politiinspektør Kim Kliver, og fortsætter:

- Vi har erfaring for, at der i konfliktsituationer i bandemiljøet anvendes skydevåben, hvilket også har været tilfældet ved nattens episode ved klubhuset i Haslev. Derfor ser vi på situationen med stor alvor, og vi ønsker først og fremmest at sikre lokalbefolkningens tryghed. Samtidig sender vi også et signal til bandegrupperingerne om, at vi ikke vil tolerere, at de udsætter andre for fare, siger Kim Kliver.

Beslutningen om forbuddet er taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme ('Rockerloven').